Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Green Ronin planovi za 2011.

Autor: Exxar

heroes_handbook_3rd_150Chris Pramas iz Green Ronina protekli mjesec je najavio što se sve sprema u njihovoj kuhinji za tekuću godinu. Pričao je o planovima za Mutants & Masterminds i DC Adventures, Dragon Age RPG, A Song of Ice and Fire Roleplaying te se ukratko osvrnuo na Freeport i True20.

Treća edicija Mutants & Mastermindsa je u punom zamahu te dok je core rulebook već u prodaji u elektronskom formatu, u papirnatom izdanju bi trebao postati dostupan do kraja veljače. Trenutno najveći projekt vezan uz M&M je izdavanje novoga gradskog settinga Emerald City koji je dio "Freedomversea". Igrači će s njime polako biti upoznavani kroz dvije redovne serije PDF dodataka, Threat Report i Heroes Journey: Emerald City Knights. Threat Report je serija mini-dodataka od kojih svaki donosi detaljan opis jednog supervillaina za svega jedan dolar, dok je Emerald City Knights serija od sedam avantura, od kojih je prva već dostupna potpuno besplatno (ostale će se naplaćivati po četiri dolara). Ovaj uvod će biti okrunjen izdavanjem Emerald City campaign setting booka za GenCon.

U izradi su također i GM's Guide za treću ediciju koji će među ostalim sadržavat i materijale iz neobjavljenog sourcebooka za drugu ediciju, Supervillain's Handbooka, i GM's Kit koji će sadržavati GM screen te knjižicu sa Quickstart Character Generatorom.

heros_handbook_150Treća edicija M&M-a je naravno u potpunosti kompatibilna sa DC Adventures, za koje Green Ronin ima licencu za četiri knjige. Core rulebook je već objavljen dok će preostale tri biti izdane do kraja godine - DC Adventures Heroes & Villains Volume 1 i 2 te DC Adventures Universe, tim redoslijedom. PDF verzija Heroes & Villains Volume 1 bi trebala biti dostupna kroz mjesec dana.

set1_cover_150Pramas je nakon toga prešao na Dragon Age RPG. Originalno je planirano da će za igru biti izdana četiri boxed seta od kojih će svaki pokrivati pet levela igre, no zbog kašnjenja drugog seta odlučeno je kako će treći set pokrivati pravila za levele od 11 do 20. Drugi set trebao bi biti izdan po izlasku Dragon Age 2 računalne igre, dok se za trećeg nadaju kako će biti izdan do kraja godine. U planu su također i kolekcija avantura The Deep Roads te Quick Start za Free RPG Day.

corebook_cover_150Što se A Song of Ice and Fire Roleplayinga tiče, Chronicle Starter je planiran za izdavanje tijekom prikazivanja prve sezone A Game of Thrones serije iz HBO-a. Ovaj naslov je namijenjen lakšem započinjanju kampanja te vezanu avanturu. Osim toga, još jedan je sourcebook planiran do kraja godine.

I na kraju, rečeno je kako za Freeport nema novih proizvoda u planu tijekom prve polovicu godine. Od podržanih igara, Pathfinder je trenutno najpopularniji odabir igrača te će to vjerojatno utjecati na buduća izdanja. True20 se pak trenutno nalazi u hibernaciji te za njega nema puno planova, iako ništa još nije definitivno određeno.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona