HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

Joel Levy: Tajna povijest

Autor: Nea

tajna_povijest_m_u_lightboxPredstavljamo recenziju knjige "Tajna povijest", autora Joela Levya koja nam stiže iz ponude izdavačke kuće Ljevak.

Opširnije...

Ratovi ruža II

Autor: Tenush

tudor_rose-

G.R.R. Martin je znatan dio svoje inspiracije za "Pjesmu leda i vatre" crpio iz Ratova ruža, niza sukoba za krunu između engleskih obitelji Lancaster i York. Početkom mjeseca objavili smo prvi dio članka o Ratovima ruža, a sada imate priliku čitati drugi i konačni dio.

Opširnije...

Ratovi ruža I

Autor: Tenush

rat_ruzaDonosimo vam prvi dio članka o Ratovima ruža koji su vođeni između vladajuće engleske obitelji Lancaster i pretendenata na krunu, obitelji York. Ratovi su često opisivani u literaturi, a sam G.R.R Martin, između mnogih drugih povijesnih izvora iz kojih je crpio inspiraciju za svoje "Pjesme leda i vatre", koristio je i Ratove ruža.

Opširnije...

Austrougarski monumenti na području Pule

Autor: Ayllwyn

uvodJedna od najjačih monarhija u povijesti, ona austrougarska, ostavila je važan pečat u povijesti i razvitku Pule. Kako je Pula bila jedna od važnijih luka za Monarhiju, početkom 17. stoljeća počinje izgradnja fortifikacija u samoj luci, te u okolici grada.

Opširnije...

Četvrti križarski rat

Autor: Freya

bitka_za_konstantinopolisNakon neuspjeha Trećeg križarskog rata malo je katolika zanimao novi križarski pohod. Ayubidski sultanat vladao je Jeruzalemom, a tek mali broj posjeda ostao je pod kršćanskom vlašću. No, Četvrti križarski rat ipak je započeo, a u ovom članku pročitajte sve o tome.

Opširnije...

Oružje i oprema križara

Autor: Nea

9_kriariKao i svim vitezovima, tako su i križarima ručno oružje i oklop značili život.

U ovom članku donosimo vam malo više o tome tko je i kako izrađivao njihovu opremu te kako su se oružje i oklopi tijekom vremena mijenjali.

Opširnije...

Tvrđava Brod

Autor: Nea

tvravaU Slavonskom Brodu, na obali rijeke Save, nalazi se barokna pogranična tvrđava Brod. Jedna od najvećih utvrda u Hrvatskoj (i Europi), sjeverni pandan Dioklecijanove palače (jedina veća od nje), proglašena je spomenikom nulte kategorije.

Opširnije...

Pad Konstantinopolisa, rođenje Istanbula

Autor: Freya

800px-bizansist_touchup„Želim samo jedno. Dajte mi Konstantinopolis“, rekao je Sultan Mehmed II. 1453. godine odlučivši ispuniti svoju želju. Tri su mu dana bila potrebna za okupljanje  sile od 80.000 ljudi pred Konstantinopolisom, a još jedan kako bi vojska zauzela svoje položaje. Mehmed je oduvijek priželjkivao glavni grad dostojan carstva kao što je Osmansko, a koji bi grad bio pogodniji od Drugog Rima?

Opširnije...

Teutonci

Autor: Freya

armies20of20the20crusades20-04.jpgTeutonci - božji vojnici ili samo ipak organizirani kult koji je djelovao pod okriljem križarskih ratova i borbe za kršćanstvo? Zapamćeni su kao neustrašivi, ali isto tako i nemilosrdni ratnici, a priču o njima pročitajte u sljedećem članku.

Opširnije...

Falanga

Autor: Freya

phalanxPojam falanga potječe od grčke riječi phalanx što znači 'tutnjava' (ponegdje se može naići i na manje vjerojatno porijeklo od grčke riječi phalangos što znači "prst"). To je borbeni poredak grčkog pješaštva iz klasičnog razdoblja koji je ušao u uporabu kao jedina formacija koja se zbog svoje kompaktnosti mogla uspješno suprotstaviti napadima azijskih naroda, osobito u vrijeme ratova s Perzijancima.

Opširnije...

O vitezovima

Autor: Aelis

vitez2Pročitajte i saznajte kako su muškarci postajali vitezovi, koji su najpoznatiji viteški redovi, kakvi su ratnici bili te kakvo oružje i oklope su koristili. Koji od njih su ušli u legende, a koji su samo i jedino živjeli u njima. I uživajte, naravno ^^.

Opširnije...

Dvorci - namjena i konstrukcija

Autor: Aronys

Beaumaris2U članku kojeg vam donosimo pročitajte o tome koja je bila svrha dvoraca i kako su građeni. Odakle vuku porijeklo i što se dogodilo 1494. godine.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona