Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Joel Levy: Tajna povijest

Autor: Nea

tajna_povijest_m_u_lightboxPredstavljamo recenziju knjige "Tajna povijest", autora Joela Levya koja nam stiže iz ponude izdavačke kuće Ljevak.

Opširnije...

Ratovi ruža II

Autor: Tenush

tudor_rose-

G.R.R. Martin je znatan dio svoje inspiracije za "Pjesmu leda i vatre" crpio iz Ratova ruža, niza sukoba za krunu između engleskih obitelji Lancaster i York. Početkom mjeseca objavili smo prvi dio članka o Ratovima ruža, a sada imate priliku čitati drugi i konačni dio.

Opširnije...

Ratovi ruža I

Autor: Tenush

rat_ruzaDonosimo vam prvi dio članka o Ratovima ruža koji su vođeni između vladajuće engleske obitelji Lancaster i pretendenata na krunu, obitelji York. Ratovi su često opisivani u literaturi, a sam G.R.R Martin, između mnogih drugih povijesnih izvora iz kojih je crpio inspiraciju za svoje "Pjesme leda i vatre", koristio je i Ratove ruža.

Opširnije...

Austrougarski monumenti na području Pule

Autor: Ayllwyn

uvodJedna od najjačih monarhija u povijesti, ona austrougarska, ostavila je važan pečat u povijesti i razvitku Pule. Kako je Pula bila jedna od važnijih luka za Monarhiju, početkom 17. stoljeća počinje izgradnja fortifikacija u samoj luci, te u okolici grada.

Opširnije...

Četvrti križarski rat

Autor: Freya

bitka_za_konstantinopolisNakon neuspjeha Trećeg križarskog rata malo je katolika zanimao novi križarski pohod. Ayubidski sultanat vladao je Jeruzalemom, a tek mali broj posjeda ostao je pod kršćanskom vlašću. No, Četvrti križarski rat ipak je započeo, a u ovom članku pročitajte sve o tome.

Opširnije...

Oružje i oprema križara

Autor: Nea

9_kriariKao i svim vitezovima, tako su i križarima ručno oružje i oklop značili život.

U ovom članku donosimo vam malo više o tome tko je i kako izrađivao njihovu opremu te kako su se oružje i oklopi tijekom vremena mijenjali.

Opširnije...

Tvrđava Brod

Autor: Nea

tvravaU Slavonskom Brodu, na obali rijeke Save, nalazi se barokna pogranična tvrđava Brod. Jedna od najvećih utvrda u Hrvatskoj (i Europi), sjeverni pandan Dioklecijanove palače (jedina veća od nje), proglašena je spomenikom nulte kategorije.

Opširnije...

Pad Konstantinopolisa, rođenje Istanbula

Autor: Freya

800px-bizansist_touchup„Želim samo jedno. Dajte mi Konstantinopolis“, rekao je Sultan Mehmed II. 1453. godine odlučivši ispuniti svoju želju. Tri su mu dana bila potrebna za okupljanje  sile od 80.000 ljudi pred Konstantinopolisom, a još jedan kako bi vojska zauzela svoje položaje. Mehmed je oduvijek priželjkivao glavni grad dostojan carstva kao što je Osmansko, a koji bi grad bio pogodniji od Drugog Rima?

Opširnije...

Teutonci

Autor: Freya

armies20of20the20crusades20-04.jpgTeutonci - božji vojnici ili samo ipak organizirani kult koji je djelovao pod okriljem križarskih ratova i borbe za kršćanstvo? Zapamćeni su kao neustrašivi, ali isto tako i nemilosrdni ratnici, a priču o njima pročitajte u sljedećem članku.

Opširnije...

Falanga

Autor: Freya

phalanxPojam falanga potječe od grčke riječi phalanx što znači 'tutnjava' (ponegdje se može naići i na manje vjerojatno porijeklo od grčke riječi phalangos što znači "prst"). To je borbeni poredak grčkog pješaštva iz klasičnog razdoblja koji je ušao u uporabu kao jedina formacija koja se zbog svoje kompaktnosti mogla uspješno suprotstaviti napadima azijskih naroda, osobito u vrijeme ratova s Perzijancima.

Opširnije...

O vitezovima

Autor: Aelis

vitez2Pročitajte i saznajte kako su muškarci postajali vitezovi, koji su najpoznatiji viteški redovi, kakvi su ratnici bili te kakvo oružje i oklope su koristili. Koji od njih su ušli u legende, a koji su samo i jedino živjeli u njima. I uživajte, naravno ^^.

Opširnije...

Dvorci - namjena i konstrukcija

Autor: Aronys

Beaumaris2U članku kojeg vam donosimo pročitajte o tome koja je bila svrha dvoraca i kako su građeni. Odakle vuku porijeklo i što se dogodilo 1494. godine.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona