Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Novi članak u Povijesti - Mitovi i legende

Autor: Freya

santaclaus.jpgU Povijesti – Mitovi i legende, objavljen je novi članak 'Od svetog Nikole do Djeda Božićnjaka'. U članku je opisano nekoliko tradicionalnih likova vezanih uz Božić i božićno darivanje, od kojih većina vuče korijene iz davnih pretkršćanskih vremena i poganskih zimskih svetkovina.

Sveti Nikola jedina je stvarna povijesna osoba, no i njegov lik obavijen je legendama i pričama, pa je sudjelovao u stvaranju većine ostalih. Danas globalno poznati i omiljeni Santa Claus, pod raznim imenima i s neznatnim razlikama omiljen širom svijeta, kompleksan je sinkretički lik, što u sebi ujedinjuje mnoge europske tradicije, običaje, mitove i legende.

http://www.fantasy-hr.com/content/view/957/41/

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona