Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Terry Pratchett iskovao viteški mač

Autor: sabriel

terry-pratchett.jpgPoznati britanski pisac Terry Pratchett, od prošle godine sir Terry Pratchett, iskovao si je mač od meteorske rude koji ide uz njegovu vitešku titulu, objavio je News.com.

Uz pomoć svog prijatelja Jakea Keena, stručnjaka na području starinskih načina izrade metalnih predmeta, iskopao je 81 kilogram rude. Istopio ju je kod svoje kuće (Wiltshire, mjesto zapadno od Londona) u improviziranoj peći od ilovače i sijena, a kao gorivo je koristio ovčje gnojivo.

U rudu koju je našao u blizini svog imanja dodao je komade meteorita kako bi maču dao "magic touch". Nakon nekoliko dana zakucavanja metala ušipe, odnio ih je kovaču koji ih je oblikovao u mač, te posrebrio.

Pratchett, naživciran time što vitezovi ne smiju nositi mačeve, izjavio je o svom maču: "Većinu svog života stvarao sam neopipljive stvari, stoga je izvanredan osjećaj kad napravite nešto što je zaista stvarno."

     
mac.jpg

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona