Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Steve Jackson Games novosti

Autor: Exxar

sjg.gifProtekli mjesec prošao je u znaku novih PDF izdanja iz Steve Jackson Games, a kojih su izdali pet: GURPS Alphabet Arcane: Lost Serifs, GURPS Psionic Campaigns, Pyramid #3/18: Space Exploration, Cardboard Heroes: Cowboys and Indians i GURPS Big Lizzie. Osim toga, distributerima su poslani Cthulhu Dice i reprint Munchkin Fairy Dusta koji bi se u trgovinama trebali naći kroz tjedan-dva. Bila je tu i prvoaprilska šala o Munchkin Ogreu, no mi ćemo se ipak osvrnuti na stvarne proizvode.

gurps_alphabet_arcane_lost_serifs.jpgGURPS Alphabet Arcane: Lost Serifs besplatan je nastavak GURPS Alphabet Arcanea. Alphabet Arcane sadrži mnoštvo priručnog materijala za fantasy igre - od magic itema preko adventure seedova do čudesnih lokacija, a Lost Serifs se sastoji od stvari koje nisu stale u konačnu verziju.

gurps_psionic_campaigns_100.jpgGURPS Psionic Campaigns dodatak je za GURPS koji ide ruku pod ruku sa GURPS Psionic Powersima. Dok je u Psionic Powersima prezentiran okvir za korištenje i izgradnju psioničkih moći, Psionic Campaigns sadrže informacije od pomoći za vođenje avantura u svijetu sa psionicima te savjete kako oblikovati takve svjetove, a da oni budu smisleni. Prodajna cijena jest osam američkih dolara.

pyramid_3_18_150.jpgPyramid #3/18: Space Exploration osamnaesto je mjesečno izdanje najnovije inkarnacije časopisa Pyramid. Svaki broj Pyramida sadrži razne materijale namijenjene za korištenje u GURPS-u, a dosta sadržaja je nevezano uz sistem te može biti od koristi i u ostalim igrama. Space Exploration, kako samo ime kaže, fokusira se na istraživanje nepoznatih predjela u SF settinzima, od bespuća svemira do novootkrivenih planeta. Prodajna cijena jest osam američkih dolara.

cardboard_heros_cowboys_indians_100.jpgCardboard Heroes: Cowboys and Indians najnoviji je naslov u Cardboard Heroes PDF liniji. Radi se o sheetovima na kojima je nacrtano mnoštvo likova namijenjenih za korištenje na combat gridu nakon što ih se izreže iz sheeta, dakle o vrlo pristupačnom i za izradu jednostavnom obliku minijatura. Cowboys and Indians, naravno, sadrže likove s divljeg zapada. Prodajna cijena jest pet američkih dolara.

gurps_big_lizzie_100.jpgGURPS Big Lizzie još je jedan dodatak s tematikom divljeg zapada. Radi se o avanturi za GURPS smještenoj u Arizonu koja sadrži elemente tipične za žanr poput potjera za razbojnicima i spašavanja dama u nevolji, ali sa zanimljivim twistom (od kojega je otok usred Arizone samo jedan dio). Kao i sve avanture iz SJG radionice, Big Lizzie sadrži mnoštvo informacija o prilagodbi avanture za razne vrste igara pa čak i za druge settinge, te je samu avanturu uz minimum rada moguće smjestiti bilo gdje. Prodajna cijena jest pet američkih dolara.

cthulhu_dice_100.jpgNo dosta o PDF-ovima, osvrnimo se i na opipljiva izdanja. Cthulhu Dice brza je igra s kockama koja se vrti oko Cthulhua i njegovih kultista (igrača, naravno). Cilj igre jest uništavanje pa čak i krađa mentalnog zdravlja suigrača, a pobjeđuje kultist koji zadnji zadrži zdrav razum. Osim ako svi kultisti ne polude, tada pobjeđuje Cthulhu. Igra dolazi u šest varijanti, svaka s kockama druge boje, od kojih dvije svijetle u mraku. Prodajna cijena jest pet američkih dolara.

munchkin_fairy_dust_100.jpgMunchkin Fairy Dust reprint je mini-ekspanzije za Munchkin u obliku boostera izdane prošle godine, koji je ubrzo nakon izdavanja bio povučen iz prodaje zbog fizičkih deformacija. Naime, karte su bile prekrivene sjajnom folijom zbog koje su se počele savijati. Reprint zbog toga nije foilan, no 15 karata koje sadrži nisu izgubile mnogo draža. Prodajna cijena jest četiri američka dolara.

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona