HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

John Burrow: Povijest povijesti

Autor: Freya

povijest_povijesti

Predstavljamo vam recenziju izuzetne knjige "Povijest povijesti", autora Johna Burrowa, u izdanju nakladničke kuće "Algoritam".

Opširnije...

F. F. Cartwritght i M. D. Biddis: Bolest i povijest

Autor: Nea

bolest_i_povijestKako je bolest mijenjala povijest počitajte u recenzije knjige "Bolest i povijest", autora Fredericka F. Cartwrighta i Michaela D. Biddissa, u izdanju Naklade Ljevak.

Opširnije...

Daniel Diehl i Mark P. Donnelly: Pojedi bližnjega svoga

pojedi_bliznjeg_svoga_lightboxPredstavljamo vam još jednu knjigu iz bogate ponude Naklade Ljevak - "Pojedi bližnjega svoga – povijest kanibalizma". Što kažu autori Daniel Diehl i Mark P. Donnelly o jednom od najstarijih i najfascinantnijih tabua u ljudskom društvu pročitajte u našoj recenziji.

Opširnije...

Jack Turner: Začini: povijest jednog iskušenja

Autor: Natalija

zacini_povijest_jednog_iskusenja_lightboxKako je Jack Turner pričao o povijest slijedeći neobičan put pročitajte u recenziji njegove knjige "Začini: povijest jednog iskušenja" koju je objavila Naklada Ljevak.

Opširnije...

Frank Kermode: Shakespeareovo doba

mPredstavljamo vam knjigu "Shakespeareovo doba" autora Franka Kermodea u izdanju nakladničke kuće Alfa.

Opširnije...

Peter James i Nick Thorpe: Drevni izumi

drevni_izumiPredstavljamo vam odličnu knjigu "Drevni izumi" u nakladi Mozaik knjige, autora Petera Jamesa i Nicka Thorpea. Nadamo se da ćete uživati jednako kao i mi.

Opširnije...

Samhain

Autor: Lord

 

SamhainobavijestSamhain je većini ljudi nepoznata stvar, a oni koji znaju ponešto o tome svjesni su da Halloween nije samo komercijalni blagdan koji se slavi u Americi. Zapravo, Halloween je prilično iskvaren keltski blagdan Samhain. Ako se pitate kakve to veze ima s nama – preporučamo da nastavite s čitanjem ovog članka i saznate kakav su to trag Kelti ostavili i na naše običaje.

 

Opširnije...

Top 10 arheoloških otkrića u 2010.

Autor: Exxar

naslovnaPročitajte i drugi od naša dva članka o najboljem iz arheologije u 2010., ovaj puta po izboru Archaeology magazina.

Opširnije...

Najbolje iz arheologije u 2010.

Autor: Exxar

king_tut_100Ove godine prvi put vam donosimo deset najboljih stvari iz arheologije, i to u čak dva članka! Tako vam za početak predstavljamo listu najboljeg iz arheologije za 2010. po izboru National Geographica.

Opširnije...

Propast Rimskog carstva IV: Ostali uzroci

Autor: Veles

private-tour-ancient-roman-art-history-walking-tour-in-rome-1.jpgPropadanju Rimskog carstva doprinijeli su i neki drugi čimbenici, npr. promjene u jeziku, klimatske promjene, epidemije, nove religije.... Kako je sve to djelovalo, možete saznati u posljednjem članku o propasti Rimskog Carstva. 

Opširnije...

Propast Rimskog Carstva III: Huni i Seoba naroda

Autor: Veles

atila_2.jpg

Posljednji udarac Rimskom Carstvu zadala je Seoba naroda koju su već u 4. stoljeću pokrenuli Huni, a nastavili brojni drugi narodi. Kako je sve to dovelo do svrgavanja posljednjeg rimskog cara, saznajte u trećem članku o propasti Rimskog Carstva.

Opširnije...

Propast Rimskog Carstva II: Kriza 3. stoljeća

Autor: Veles

dioklecijan_1.jpg
Što je sve dovelo do krize i kako je ona utjecala na propadanje moćnoga Carstva, saznajte u novom članku o propasti Rimskog Carstva. 

Opširnije...

Propast Rimskog carstva I: Perzija

Autor: Veles

zenobia-l.jpgKako su ratovi Rima s Perzijom doprinijeli padu najmoćnije
države u ovom dijelu svijeta, saznajte u prvom članku o padu Rimskog carstva. 

Opširnije...

Heraldika

Autor: Exxar

ceska2.png

Heraldika je pomoćna povijesna znanost koja se bavi proučavanjem nastanka, razvojem i umjetničkim stilom grbova kroz povijest, a naziva se još i grboslovlje.

Opširnije...

Rune

futhark_oldGermani su imali vlastitu abecedu, futhark, (riječ futhark dolazi od naziva prvih šest znakova Starijeg Futharka (baš kao naša abeceda, ili kao alfabet), sastavljenu od znakovlja koje su nazivali rune.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona