Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

John Burrow: Povijest povijesti

Autor: Freya

povijest_povijesti

Predstavljamo vam recenziju izuzetne knjige "Povijest povijesti", autora Johna Burrowa, u izdanju nakladničke kuće "Algoritam".

Opširnije...

F. F. Cartwritght i M. D. Biddis: Bolest i povijest

Autor: Nea

bolest_i_povijestKako je bolest mijenjala povijest počitajte u recenzije knjige "Bolest i povijest", autora Fredericka F. Cartwrighta i Michaela D. Biddissa, u izdanju Naklade Ljevak.

Opširnije...

Daniel Diehl i Mark P. Donnelly: Pojedi bližnjega svoga

pojedi_bliznjeg_svoga_lightboxPredstavljamo vam još jednu knjigu iz bogate ponude Naklade Ljevak - "Pojedi bližnjega svoga – povijest kanibalizma". Što kažu autori Daniel Diehl i Mark P. Donnelly o jednom od najstarijih i najfascinantnijih tabua u ljudskom društvu pročitajte u našoj recenziji.

Opširnije...

Jack Turner: Začini: povijest jednog iskušenja

Autor: Natalija

zacini_povijest_jednog_iskusenja_lightboxKako je Jack Turner pričao o povijest slijedeći neobičan put pročitajte u recenziji njegove knjige "Začini: povijest jednog iskušenja" koju je objavila Naklada Ljevak.

Opširnije...

Frank Kermode: Shakespeareovo doba

mPredstavljamo vam knjigu "Shakespeareovo doba" autora Franka Kermodea u izdanju nakladničke kuće Alfa.

Opširnije...

Peter James i Nick Thorpe: Drevni izumi

drevni_izumiPredstavljamo vam odličnu knjigu "Drevni izumi" u nakladi Mozaik knjige, autora Petera Jamesa i Nicka Thorpea. Nadamo se da ćete uživati jednako kao i mi.

Opširnije...

Samhain

Autor: Lord

 

SamhainobavijestSamhain je većini ljudi nepoznata stvar, a oni koji znaju ponešto o tome svjesni su da Halloween nije samo komercijalni blagdan koji se slavi u Americi. Zapravo, Halloween je prilično iskvaren keltski blagdan Samhain. Ako se pitate kakve to veze ima s nama – preporučamo da nastavite s čitanjem ovog članka i saznate kakav su to trag Kelti ostavili i na naše običaje.

 

Opširnije...

Top 10 arheoloških otkrića u 2010.

Autor: Exxar

naslovnaPročitajte i drugi od naša dva članka o najboljem iz arheologije u 2010., ovaj puta po izboru Archaeology magazina.

Opširnije...

Najbolje iz arheologije u 2010.

Autor: Exxar

king_tut_100Ove godine prvi put vam donosimo deset najboljih stvari iz arheologije, i to u čak dva članka! Tako vam za početak predstavljamo listu najboljeg iz arheologije za 2010. po izboru National Geographica.

Opširnije...

Propast Rimskog carstva IV: Ostali uzroci

Autor: Veles

private-tour-ancient-roman-art-history-walking-tour-in-rome-1.jpgPropadanju Rimskog carstva doprinijeli su i neki drugi čimbenici, npr. promjene u jeziku, klimatske promjene, epidemije, nove religije.... Kako je sve to djelovalo, možete saznati u posljednjem članku o propasti Rimskog Carstva. 

Opširnije...

Propast Rimskog Carstva III: Huni i Seoba naroda

Autor: Veles

atila_2.jpg

Posljednji udarac Rimskom Carstvu zadala je Seoba naroda koju su već u 4. stoljeću pokrenuli Huni, a nastavili brojni drugi narodi. Kako je sve to dovelo do svrgavanja posljednjeg rimskog cara, saznajte u trećem članku o propasti Rimskog Carstva.

Opširnije...

Propast Rimskog Carstva II: Kriza 3. stoljeća

Autor: Veles

dioklecijan_1.jpg
Što je sve dovelo do krize i kako je ona utjecala na propadanje moćnoga Carstva, saznajte u novom članku o propasti Rimskog Carstva. 

Opširnije...

Propast Rimskog carstva I: Perzija

Autor: Veles

zenobia-l.jpgKako su ratovi Rima s Perzijom doprinijeli padu najmoćnije
države u ovom dijelu svijeta, saznajte u prvom članku o padu Rimskog carstva. 

Opširnije...

Heraldika

Autor: Exxar

ceska2.png

Heraldika je pomoćna povijesna znanost koja se bavi proučavanjem nastanka, razvojem i umjetničkim stilom grbova kroz povijest, a naziva se još i grboslovlje.

Opširnije...

Rune

futhark_oldGermani su imali vlastitu abecedu, futhark, (riječ futhark dolazi od naziva prvih šest znakova Starijeg Futharka (baš kao naša abeceda, ili kao alfabet), sastavljenu od znakovlja koje su nazivali rune.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona