marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

Rimsko Carstvo je živjelo 200 godina dulje

Autor: ns1

 Prije nekoliko dana Jutarnji je list objavio članak o novootkrivenim povijesnim činjenicama i dokazima prema kojima je Rimsko Carstvo trajalo 200 godina dulje nego smo do sada učili iz povijesti.

Do sada se vjerovalo kako se presudna bitka održala romansoldier.jpgkod šume Teutoburg gdje su germanska plemena porazila tri rimske legije. Međutim, otkriveno je novo boljno polje koje je bogato ostacima iz bitke koja se vodila između rimskih legionara i germanskih plemena i to 200 godina nakon što su se Rimljani povukli preko Rajne.

Zanimljivo je kako su za ovo otkriće najzaslužniji amateri koji su detektorima metala pronašli stanovito rimsko oružje na brežuljkastom području gusto zasađenom crnogoricom između Hanovera i Kassela.

Točna lokacija ovog arheološkog nalazišta još se drži u tajnosti dok u potpunosti ne bude obrađeno kako bi se zaštitilo od pljačkaša i preprodavača povijesnih artefakata. Ovo nalazište se obrađuje od 2006. godine, ali tek nedavno su arheolozi mogli bez sumnje potvrditi kako se radi o presudnoj bitci koja se održala dva stoljeća kasnije. Do sada je pronađeno preko 600 artefakata, a pretpostavlja se da je u borbi sudjelovalo najmanje 1000 Rimljana. 

Cijeli članak možete pročitati na stranicama Jutarnjeg lista.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona