Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Kip boga šutnje

Četiri brončane figure koje datiraju iz kasnog perioda egipatske povijesti (oko 688.-332. p.n.e.) nedavno su pronađene u Egiptu za vrijeme policijske akcije. 

bog_utnje_2

Vjerovalo se da su nestale iz egipatskih muzeja tokom siječanjske revolucije, zajedno s oko sto relikvija koje su ukradene diljem zemlje, no arheolozi iz Ministarstva za starine potvrdili su da jedino dva primjerka potječu iz postava muzeja.

bog_utnjeJedan od njih je 37,5 centimetara visok brončani kip Ozirisa u stojećoj pozi, dok je druga brončana figura prikaz boga Harpokrata (helenizirana verzija egipatskog boga Horusa) s prstom u ustima i vijencem boga zagrobnog života, Andjetyja. Egipćanima je on bio simbol djetinjstva kojeg su Grci, tokom helenizacije na čelu s Aleksandrom Velikim, preuzeli i krivo interpretirali njegovu gestu kao znak šutnje i tajnovitosti.

Druga dva primjerka ostala su poprilično misteriozna, unatoč tome što su vrlo slična prethodnim figurama i također prikazuju Ozirisa i Harpokrata.

Ono što zabrinjava znanstvenike je nepoznata lokacija na kojoj su se kipovi čuvali prije krađe. Neki znanstvenici, primjerice britanski arheolog Paul Barford, vjeruju da su figure bile dijelovi zbirke, a ne svježe iskopani artefakti, budući da pokazuju tragove prijašnje arheološke obrade, konkretno poliranja metala kemikalijama.

Odbor arheologa nastavlja s istraživanjem porijekla misterioznih figura kako bi se mogle vratiti na pripadajuće mjesto.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona