Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Kožni čovjek

leath.jpgArheološki tim planira otvoriti grobnicu "Kožnog čovjeka" u Connecticutu, ali javnost ne odobrava taj čin.

Stari „Kožni čovjek" bio je misteriozni lutalica koji je redovno hodao od doline rijeke Hudson do Connecticuta u petlji dugačkoj 587 km. Njegovo lutanje trajalo je od 1883. do 1889. godine i trebala su mu 34 dana da prijeđe taj put. Bio je toliko točan da su mu lokalni dobročinitelji mogli pripremiti obrok koji bi ga dočekao.

Pričao je francuski i vrlo malo engleskog, spavao samo u pećinama i kamenim skrovištima i nikada nije davao nikakve informacije o sebi. Nadimak je dobio po svom ručno rađenom kožnom odjelu, teškom oko 27 kg.

leatherman_2Njegov grob na groblju Ossining Sparta redovno posjećuju mnogi znatiželjnici, no lokalni dužnosnici se boje da je preblizu ceste i time podložan zagađenju pa ga žele prebaciti na drugi dio groblja. Također žele uzeti DNK uzorak da bi otkrili podrijetlo tajanstvenog lutalice.

Legenda tvrdi da je bio Francuz slomljenog srca po imenu Jules Bourglay, ali biograf Dan W. DeLuca tvrdi da je to izmišljotina tadašnjih novinskih napisa. DNK analiza bi mogla dati trag o tome tko je on stvarno bio, ali tu zapravo kontroverza počinje.

Učitelj povijesti Don Johnson napravio je website Leave Leatherman Alone tvrdeći da bi njegova privatnost trebala biti poštivana. Sudeći po komentarima koji se nalaze na stranici, čini se da ima veliku podršku istomišljenika.

Stari „Kožni čovjek" je očito želio biti anoniman. Nije počinio nikakav zločin,  a to što je bio beskućnik, ne znači da ne treba poštivati njegove želje. Umro je prirodnom smrću i nema nerazjašnjenih pitanja o nasljedstvu pa čemu onda potreba za otkrivanjem identiteta?

ny_trip4

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona