Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Grobnice civilizacije prije Inka

Autor: Tenush

tacna-tombsU Peruu su otkrivene grobnice starosti između 2800 i 3500 godina. Nedaleko grada Tacne u južnom Peruu, prilikom iskapanja kanala za novi vodovodni sistem, radnici su iskopali 37 grobnica datirane između 800. i 1445. godine iz razdoblja koje je prethodilo civilizaciji Inka. 

Arheologinja Gladys Baretto, koja je zadužena za iskapanja, izjavila je kako su u polovici grobnica pronašli kosti djece. Osim toga pronašli su i ostatke keramike, simboličke prikaze brodova, drvene harpune i bakrene kuke.

Baretto vjeruje kako su ostaci iz razdoblja poznatog kao Late Regional Development i dokaz su za razmjenu između kultura koje su živjele na obali i kultura andskih dolina. Razvoj kulture se dogodio u isto vrijeme kao i razvoj sličnih kultura u Tambo i Arequipa dolini, te sjevernom Čileu.

Jesús Gordillo, arheolog i stručnjak za Tacna civilizaciju, nadodaje: "Riječ je o naprednim kulturama, čija je glavna djelatnost bila ribolov". Istaknuo je da su ti ostaci, zajedno s onima pronađenim dalje na sjever u Tomoyou, kao i drugim regijama, uključujući Sama dolinu, Vituña, plaže Canepa i Meca, ITE i Punta Picata pokazali da su Tacna obale u to vrijeme bile gusto naseljene.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona