Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Prva erotska slika u povijesti

Ljudi kamenog doba očito su vjerovali u život poslije smrti gdje mogu skakutati s mitološkim bićima, ustanovljeno je nakon otkrića nečega što bi moglo biti prva erotska slika u povijesti čovječanstva.

picCrtež je otkrio njemački tim istraživača, kopajući oko najstarijeg hrama na svijetu, Gobekli Tepe u Turskoj. Urezan je na kamenu, a prikazuje bezglavog čovjeka s erekcijom i mitološkim bićima. Na crtežu se također nalaze lešinar i škorpion, kao i čudni disk koji bi mogao biti sunce.

Glasnogovornica tima, J. Notroff kazala je kako se glava smatrala nosiocem duše, te je prikaz čovjeka bez glave označavao da je umro i nastavio put u život poslije smrti. Ipak, priznala je, druge simbole još uvijek nisu uspjeli posve dokučiti. „Znamo da su u pitanju religijski simboli. Kako su se zvali bogovi, nemamo pojma.“

Samo nalazište uključuje nekoliko monolita u središtu s urezanim slikama i simbolima, okruženih s još 50 stupova. Vođa tima, profesor Klaus Schmidt upozorava kako je riječ o dobu prije pisma, tako da imena nisu mogla biti sačuvana.

stupovi

Prikazi golih žena koji su najvjerojatnije bili simbol plodnosti, također su pronađeni i datiraju iz istog razdoblja, ali ovo se smatra prvim poznatim prikazom golog i uzbuđenog muškarca u povijesti čovječanstva.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona