Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

U Laodiceji pronađena sedma crkva Otkrivenja

Autor: Tenush

Arheolozi su pronašli drevnu crkvu o kojoj u Otkrivenju piše sv. Ivan. U zapadnoj Turskoj, na mjestu drevnog grada Laodiceja, iskopana je crkva koju arheolozi datiraju u 4. stoljeće.

Prema izjavi voditelja iskapanja Celala Simseka, crkva je locirana radarom za podzemna mjerenja i istraživanja, a očuvana je uglavnom u prvobitnom stanju. Nakon posjeta mjestu arheoloških iskapanja, turski ministar kulture Ertugrul Gunay, izjavio je da se radi o uzbudljivom otkriću i da će crkva nakon daljnjih istraživanja svijetu biti predstavljena idućeg ljeta. Nadodaje kako je iznimno zadovoljan da osim Efeza i ostala arheološka nalazišta dobivaju na popularnosti.

turska-crkva

Antički grad Laodiceja (danas Curuksu Cayi) u Frigiji spominje se u posljednjoj knjizi Novoga zavjeta kao sjedište sedme kršćanske zajednice. Apostol Ivan, zatočen od rimskog cara Domicijana na otoku Patmosu u Egejskom moru, zapisao je:

"Ja, Ivan, brat vaš i sudionik nevolje, kraljevstva i ustrajnosti u Isusu, bijah zbog riječi Božje i zbog Isusova svjedočanstva na otoku zvanom Patmos. U dan Gospodnji padoh u zanos i čuh kako se iza mene ori jak glas poput trube: 'Što vidiš, napiši u knjigu i pošalji sedmerim crkvama: u Efez, Smirnu, Pergam, Tijatiru, Sard, Filadelfiju i Laodiceju!" (Otk 1,9-11.)

Inače, grad Laodiceja je poznat kao mjesto Koncila održanog u 4. stoljeću. Pretpostavlja se da je crkvu utemeljio Kološanin Epafra, Pavlov učenik, koji je širio kršćanstvo na području Frigije.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona