Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Otkrivene do sada nepoznate prostorije u Keopsovoj piramidi

Autor: Tenush

keopsova_piramida_noc_250Francuski arhitekt Jean-Pierre Houdin, voditelj istraživanja 4500 godina stare Keopsove piramide, izjavio je da se u piramidi vjerojatno nalaze još dvije do sada neotkrivene prostorije. Do zaključka se došlo kombinacijom 3D simulacija i podataka dobivenih od američkog egiptologa Boba Briera. Prostorije vjerojatno sadrže skrivene osobne faraonove stvari koje su mu prema staroegipatskim vjerovanjima trebale poslužiti i u zagrobnom životu.

Godine 2007. Houdin je došao do novih otkrića vezanih uz gradnju piramide. Prema njegovoj teoriji glavna rampa kojom su na vrh piramide dolazili golemi kameni blokovi je zapravo bila 10-15 metara ispod vanjskoga sloja, što znači da je postojala piramida unutar piramide. Tijekom ove godine kanadski tim sveučilišta Laval u Quebecu tražiti će dozvolu za provedbu infracrvene termografije s vanjske strane piramide kako bi provjerili teoriju.

keops_250Ideju o postojanju skrivenih prostorija Houdin je dobio istraživanjem Snofruove piramide u kojoj su takve prostorije već otkrivene. Zaključio je da postoji mogućnost da je praksa gradnje ostala ista i pri izgradnji piramide Snofruova sina Keopsa.

"Osim toga, blokovi uz sjeverni zid kraljeve komore u Velikoj piramidi ukazuju na predviđeni prolaz koji je vodio do mogućih skrivenih prostorija i omogućavao pogrebnoj povorci da izađe van", zaključuje Houdin.

Kufu ili na grčkom Keops je inače bio drugi faraon četvrte dinastije drevnog Egipta. Vladao je od 2589. pr. Kr. do 2566. pr. Kr. U povijesti je zapamćen kao okrutan vladar, a osim što je dao sagraditi Veliku piramidu u Gizi poznat je i po tome što je poveo pohode na Sinaj, Nubiju i Libiju.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona