Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Arheolozi pronašli vinariju staru 6000 godina

Autor: Lord

U južnoj Armeniji prije nekoliko dana otkrivena je najstarija vinarija na svijetu. Pronađena je u istoj špilji blizu iranske granice u kojoj je prošle godine pronađena i najstarija kožna mokasina čija se starost procjenjuje na 5500 godina.

oldest-wine-making

Iskopana je preša za vino, vinske čaše i zdjele, osušena vinova loza i mješine. Po tim pronalascima arheolozi su utvrdili da se grožđe gnječilo stopalima u otprilike metar visokoj posudi i istiskivalo sokove u bačvu od 56 litara. Ta popularna tehnika koristila se u Europi i SAD-u sve do 19. stoljeća. Pretpostavlja se da se vino iz ove 6000 godina stare vinarije nije koristilo za običnu opskrbu i ispijanje nego je bilo namijenjeno pogrebnim ritualima.

Do sada se najstarijom vinarijom smatrala ona pronađena u West Banku (Izrael) koja datira iz 1650. godine prije Krista.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona