Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Grobnica Tutankhamonove supruge

Autor: Ayllwyn

U 2011. godini čekaju nas tri velika arheološka otkrića: grobnica Tutankhamonove kraljice, proboj kroz tajna vrata Keopsove piramide i posljednje počivalište Kleopatre i Marka Antonija. Pročitajte nešto više o Tutankamonovoj kraljici.

piramide2

Zahi Hawass, jedan od najpoznatijih egiptologa današnjice, rekao je da su u tijeku iskapanja grobnice u Dashuru koja se nalazi duboko u zemlji i vjeruje da bi mogla pripadati vladaru iz 13. dinastije (1782 - 1650 pr.K.).Još je nepotvrđeno o kome se točno radi pošto mnogo vladara 13. dinastije nije pronađeno.


Hawass je trenutno koncentriran na Dolinu Kraljeva i nada se da će tamo otkriti grobnicu KV64. Dosad je otkriveno 63 grobnice od kojih je 26 pripadalo kraljevima. Postoje indikacije koje ukazuju na to da bi KV64 trebala pripadati upravo Tutankhamonovoj kraljici Ankhesenamun.

Kćer faraona Akhenatena i Nefertiti, rođena kao Ankhesenpaaten (oko 1348. pr.K.), vjerojatno je promijenila ime u Ankhesenamun kada je postala kraljica svom (vrlo moguće) polubratu Tutankhamonu. Nedavna istraživanja DNK-a dvaju ženskih fetusa pokopanih u njegovoj grobnici pokazala su da su ti fetusi vrlo vjerojatno Tutankhamonovi potomci.

Ako se pokaže da je KV64 zbilja grobnica Tutankhamonove kraljice Ankhesenamun, otkriti će se nova grana Tutankhamonovog obiteljskog stabla.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona