jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

El Dorado nije samo legenda?

Autor: Nea

eldorado_googleearth.jpgNakon par stoljeća potrage i mnogo izgubljenih života finski znanstvenici mogli bi biti nadomak pronalaska Zlatnog grada, El Dorada - uz pomoć Google Eartha!
    
Zbog uvriježenih stavova da je nemoguć nastanak i razvoj civiliziranog života tako duboko u prašumi, priznati znanstvenici oduvijek su vjerovali da je El Dorado samo još jedna od mnogih legendi. Međutim, pravilni geometrijski oblici koji se prostiru na granici Brazila i Bolivije područjem širokim dvjestotinjak kilometara (vidljivi Google Earthom uz nemalu pomoć devastacije prašume), a za koje se pretpostavlja da su ostaci cesta, trgova, zgrada i mostova te izjave arheologa da je na tom mjestu živjelo oko šezdeset tisuća ljudi potresli su dosadašnje tvrdnje.

Martii Parssinen i njegov tim tim finskih znanstvenika uvjereni su da su to upravo ostaci nekog drevnog grada te su svoje otkriće objavili u časopisu Antiquity. Nama sada jedino preostaje čekati daljnji razvoj događaja.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona