Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Gdje je kralj?

Autor: Tenush

grob2Iako se stoljećima smatralo kako je švedski kralj Magnus Ladulås zakopan u grobnici, u crkvi Riddarholmen u Stockholmu, nova istraživanja su potvrdila drugačije.

Opširnije...

Kuća Jane Austen

Autor: Tenush

jane_kucaArheolozi su pronašli ostatke kuće Steventon u kojoj je poznata spisateljica provela više od polovice svojeg života.

Opširnije...

Vještice, koliba i mačka

Autor: Nea

kolibaKrajem prošle godine, inženjeri koji su radili na građevinskim iskopavanjima u blizini Pendle Hilla u Lancashireu, naišli su na dobro očuvanu i izuzetno zanimljivu kolibu iz 17. stoljeća.

Opširnije...

Žrtvovani irski kralj

tijelo1Stručnjaci iz Irskog nacionalnog muzeja pretpostavljaju da je slučajno otkriveno tijelo staro 3000 godina, žrtvovani irski kralj iz željeznog doba.

Opširnije...

Gromovi i munje!

Autor: Nea

kletvaDrevna vatrena kletva, zapisana prije otprilike 1700 godina u Antiohiji, upućena je na neobičnu adresu.

Opširnije...

Štakori ipak nisu krivi

black_ratNosioci kuge, koja se 1348. i 1349. godine brzo širila Londonom, morali su biti ljudi, a ne štakori, tvrdi arheolog Barney Sloane, autor „Crne smrti u Londonu“.

Opširnije...

Lijek je ubio kraljicu?!

parfemZnanstvenici iz Bonna otkrili su, nakon 3500 godina, tajnu bočice kraljice Hatšepsut.

Opširnije...

Novo o srednjovjekovnom oklopu

OKLOPFrancuzi bi možda imali bolje šanse u bitci kod Agincourta da nisu nosili teške oklope, kažu istraživači.

Opširnije...

Što se skrivalo iza malih vrata?

vrata11993. godine robot je, niz južni tunel, prešao 63 metra i otkrio mala kamena vrata s metalnim čavlima. 18 godina poslije znanstvenici su napokon otkrili što se skrivalo iza vrata u Velikoj piramidi u Gizi u Egiptu.

Opširnije...

Bombe iz 17. stoljeća

bombaArheolozi su u sjevernoj Njemačkoj otkrili dva projektila iz 17. stoljeća koji sugeriraju da su eksplodirajuće topovske kugle postojale duže nego što se mislilo. Komplicirani sustav paljenja vjerojatno je aktivirao kugle pri doticaju s metom.

Opširnije...

Kip boga šutnje

bog_utnje_1Četiri brončane figure koje datiraju iz kasnog perioda egipatske povijesti (oko 688.-332. p.n.e.) nedavno su pronađene u Egiptu za vrijeme policijske akcije.

Opširnije...

Tko je izdao rimskog gladijatora?

nadgrobni_spomenikZagonetna poruka na 1800 godina starom nadgrobnom spomeniku rimskog gladijatora konačno je dekodirana i govori o izdaji.

Opširnije...

Torinsko platno napravio Giotto?

torinsko_platnoTorinsko sveto platno, jedno od najštovanijih predmeta kršćanstva, izradio je talijanski predrenesansni umjetnik veliki Giotto“, saznajemo od  talijanskog slikara i restauratora.

Opširnije...

Pivo i Francuzi

pivaFrancuzi nisu od davnina zaljubljenici samo u vino nego, potvrđuju nova otkrića, od 5. stoljeća prije Krista gaje i strast za spravljanjem piva.

Opširnije...

Tajna stanovnika Uskršnjih otoka

us.otoci2Iscrpljujuća znanstvena bitka o sudbini stanovnika Uskršnjih otoka spremna je na erupciju koja počinje ovoga ljeta.

Opširnije...

Minojska kultura u Izraelu

palacaNedavna iskapanja, na ostacima kanaanitske palače srednjeg brončanog doba, u regiji zapadne Galileje (današnjeg Izraela) otvaraju nove spoznaje o mogućoj prisutnosti drevne minojske kulture na tim područjima.

Opširnije...

Kožni čovjek

leath.jpgArheološki tim planira otvoriti grobnicu "Kožnog čovjeka" u Connecticutu, ali javnost ne odobrava taj čin.

Opširnije...

Ogroman kip velikog faraona

Autor: abbigail

Faraon2Arheolozi su iskopali jednu od najvećih statua Amenhotepa III, moćnog drevnog egipatskog faraona. Kip koji je jedan od najvećih nađenih do danas, otkriven je u njegovom posmrtnom hramu u južnom dijelu Luxora, objavilo je Vijeće za državne starine.

Opširnije...

Najvažnije otkriće od Machu Picchua

Autor: Tenush

WaritombU Peruu otkriveno devet novih grobnica, najvažnije otkriće od Machu Picchua.

Opširnije...

Otkriven Oltar dvanaest bogova

Autor: Tenush

oltarArheolozi se nadaju uvjeriti ISAP da zaustavi radove na adaptaciji željeznice koja bi mogla nanijeti štetu drevnom spomeniku zvanom Oltar dvanaest bogova.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona