Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

John Burrow: Povijest povijesti

Autor: Freya

povijest_povijesti

Predstavljamo vam recenziju izuzetne knjige "Povijest povijesti", autora Johna Burrowa, u izdanju nakladničke kuće "Algoritam".

Opširnije...

Gdje je kralj?

Autor: Tenush

grob2Iako se stoljećima smatralo kako je švedski kralj Magnus Ladulås zakopan u grobnici, u crkvi Riddarholmen u Stockholmu, nova istraživanja su potvrdila drugačije.

Opširnije...

Kuća Jane Austen

Autor: Tenush

jane_kucaArheolozi su pronašli ostatke kuće Steventon u kojoj je poznata spisateljica provela više od polovice svojeg života.

Opširnije...

Vještice, koliba i mačka

Autor: Nea

kolibaKrajem prošle godine, inženjeri koji su radili na građevinskim iskopavanjima u blizini Pendle Hilla u Lancashireu, naišli su na dobro očuvanu i izuzetno zanimljivu kolibu iz 17. stoljeća.

Opširnije...

Žrtvovani irski kralj

tijelo1Stručnjaci iz Irskog nacionalnog muzeja pretpostavljaju da je slučajno otkriveno tijelo staro 3000 godina, žrtvovani irski kralj iz željeznog doba.

Opširnije...

Gromovi i munje!

Autor: Nea

kletvaDrevna vatrena kletva, zapisana prije otprilike 1700 godina u Antiohiji, upućena je na neobičnu adresu.

Opširnije...

Štakori ipak nisu krivi

black_ratNosioci kuge, koja se 1348. i 1349. godine brzo širila Londonom, morali su biti ljudi, a ne štakori, tvrdi arheolog Barney Sloane, autor „Crne smrti u Londonu“.

Opširnije...

F. F. Cartwritght i M. D. Biddis: Bolest i povijest

Autor: Nea

bolest_i_povijestKako je bolest mijenjala povijest počitajte u recenzije knjige "Bolest i povijest", autora Fredericka F. Cartwrighta i Michaela D. Biddissa, u izdanju Naklade Ljevak.

Opširnije...

Lijek je ubio kraljicu?!

parfemZnanstvenici iz Bonna otkrili su, nakon 3500 godina, tajnu bočice kraljice Hatšepsut.

Opširnije...

Novo o srednjovjekovnom oklopu

OKLOPFrancuzi bi možda imali bolje šanse u bitci kod Agincourta da nisu nosili teške oklope, kažu istraživači.

Opširnije...

Joel Levy: Izgubljene povijesti

Autor: Nea

izgubljene_povijestiPredstavljamo vam recenziju knjige "Izgubljene povijesti", autora Joela Levya, koju je izdala Naklada Ljevak.

Opširnije...

Što se skrivalo iza malih vrata?

vrata11993. godine robot je, niz južni tunel, prešao 63 metra i otkrio mala kamena vrata s metalnim čavlima. 18 godina poslije znanstvenici su napokon otkrili što se skrivalo iza vrata u Velikoj piramidi u Gizi u Egiptu.

Opširnije...

Joel Levy: Tajna povijest

Autor: Nea

tajna_povijest_m_u_lightboxPredstavljamo recenziju knjige "Tajna povijest", autora Joela Levya koja nam stiže iz ponude izdavačke kuće Ljevak.

Opširnije...

Philippe Delorme: Ozloglašene princeze

Autor: sabriel

ozloglasene_princeze_lightboxU slijedećoj recenziji pročitajte o kome govori knjiga "Ozloglašene princeze", francuskog autora Philippea Delormea i ovaj put iz izvrsne ponude Naklade Ljevak.

Opširnije...

Daniel Diehl i Mark P. Donnelly: Pojedi bližnjega svoga

pojedi_bliznjeg_svoga_lightboxPredstavljamo vam još jednu knjigu iz bogate ponude Naklade Ljevak - "Pojedi bližnjega svoga – povijest kanibalizma". Što kažu autori Daniel Diehl i Mark P. Donnelly o jednom od najstarijih i najfascinantnijih tabua u ljudskom društvu pročitajte u našoj recenziji.

Opširnije...

Jack Turner: Začini: povijest jednog iskušenja

Autor: Natalija

zacini_povijest_jednog_iskusenja_lightboxKako je Jack Turner pričao o povijest slijedeći neobičan put pročitajte u recenziji njegove knjige "Začini: povijest jednog iskušenja" koju je objavila Naklada Ljevak.

Opširnije...

Bombe iz 17. stoljeća

bombaArheolozi su u sjevernoj Njemačkoj otkrili dva projektila iz 17. stoljeća koji sugeriraju da su eksplodirajuće topovske kugle postojale duže nego što se mislilo. Komplicirani sustav paljenja vjerojatno je aktivirao kugle pri doticaju s metom.

Opširnije...

"Čuda i zagonetke našeg svijeta"

Autor: Nea

udaViše o izvrsnoj enciklopediji "Čuda i zagonetke našeg svijeta" u izdanju Mozaik knjige pročitajte u recenziji koja slijedi.

Opširnije...

Frank Kermode: Shakespeareovo doba

mPredstavljamo vam knjigu "Shakespeareovo doba" autora Franka Kermodea u izdanju nakladničke kuće Alfa.

Opširnije...

Kip boga šutnje

bog_utnje_1Četiri brončane figure koje datiraju iz kasnog perioda egipatske povijesti (oko 688.-332. p.n.e.) nedavno su pronađene u Egiptu za vrijeme policijske akcije.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona