Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Fantasy Flight Games RPG novosti

Autor: Exxar

U Fantasy Flight Games kraj ljeta dočekali su mnogim novim izdanjima, alii najavama za nove naslove iz njihovih RPG linija. Sve oči su uprte u Deathwatch, posljednje poglavlje u Warhammer 40000 Roleplayu koje je upravo ugledalo svjetlo dana. No pored Deathwatcha, tu su i mnogi naslovi za ostale igre iz WH40K linije, kao i za treću ediciju WarhammerFantasy Roleplaya.

deathwatch_core_rulebook_150.jpgDeathwatch core rulebook sadrži sve što je potrebno za igranje imperijalnih Svemirskih marinaca u mračnom univerzumu Warhammera 40000. Igrači poprimaju uloge članova Deathwatcha, elitne organizacije u sklopumarinaca koja se sastoji od pripadnika svih chaptera, a zadatak joj je štititi Imperij od prijetnji opakih xenosa (aliena). Kao i Rogue Trader,Deathwatch uvodi neke nove podsustave u WH40K RPG, poput onih za manevre na razini jedinice i pravila za borbe protiv čitavih hordi protivnika. Prodajna cijena je oko 60 američkih dolara.

Uz core rulebook, u prodaju će biti pušten i Deathwatch Game Master's Kit. Sadrži razna pomagala koja olakšavaju vođenje igre, od tradicionalnog GM screena preko knjižice sa proširenim pravilima za generiranje misija, do kolekcije zanimljivih NPC-ova i adventure seedova. Prodajna cijena bit će oko 20 američkih dolara.

deathwatch_the_emperor_protects_150.jpgTakođer je najavljen i The Emperor Protects, adventure book s tri gotove Deathwatch avanture. Avanture su međusobno nezavisne, što GM-ove naravno ne sprječava da ih prikažu kao različite misije u sklopu jedne kampanje. Ovaj hardcover adventure book na 140-ak stranica u prodaju će biti pušten tijekom studenog, a prodajna cijena bit će oko 40 američkihdolara.

Prijeđimo na ostale igra iz WH40K RPG linije. U studenom će za Rogue Trader izaći Edge of the Abyss, worldbook koji donosi obilje informacijao Koronus Expanseu. Od kolekcije detaljno opisanih planeta, preko opisavažnih organizacija, xenos rasa i legendarnih Rogue Tradera, do neizostavne gotove avanture. The Edge of Abyss sadrži obilje materijala,ideja i inspiracije za Rogue Trader GM-ove, a prodajna cijena će biti oko 40 američkih dolara.

rogue_trader_into_the_storm_150.jpgUpravo je izdan Into the Storm, sourcebook za Rogue Trader koji sadrži mnoštvo novih opcija za izradu likova. Među ostalim, tu su prošireni Origin Path, alternativni Career Rankovi, mnoštvo nove opreme (uključujući i  vozila) te možda najveća poslastica - dvije karijere za xenose, Ork Freeboota i Kroot Mercenary. Prodajna cijena je oko 50 američkih dolara.

I na kraju novosti za WH40K RPG nalazi se Blood of Martyrs, sourcebook za Dark Heresy najavljen za studeni. On donosi materijale za igranje likova u službi Adeptus Ministroruma, crkve God-Emperora te obilje informacija o samom Ecclesiarchyu. U detalje je opisano funkcioniranje Ecclesiarchya na području Calixis Sectora u koji je Dark Heresy smješten, a mnoge igrače će obradovati mogućnost da zaigraju pripadnice Adepta Sororitas odnosno Sisters of Battle. Prodajna cijena bit će oko 40 američkih dolara.

A sada prelazimo na nova izdanja za treću ediciju Warhammer Fantasy Roleplaya. Najavljeno je šest novih naslova koji su zamišljeni da idu u parovima, a svi bi trebali izaći tijekom studenog. Parovi se sastoje od hardcover guidebooka i tzv. Vaulta, kolekcije popratne opreme za igranje.

wfrp_players_guide_150.jpgPlayer's Guide na tristotinjak stranica sadrži sve informacije iz Core Seta potrebne za kreaciju likova i igranje igre. Player's Vault pak sadrži različite tokene, sheetove, karte i ostalu opremu namijenjenu za potpuno iskustvo igranja u trećoj ediciji. Prodajna cijena Player's Guidea bit će oko 50 američkih dolara, a Player's Vaulta oko 40.

wfrp_gamemasters_guide_150.jpgZa GM-ove tu su pak GM's Guide i GM's Vault. GM's Guide na sto sedamdesetak stranica sadrži sva pravila potrebna GM-ovima za vođenjeigara, uključujući sve iz Core Seta te određena poglavlja i Winds of Magic i Signs of Faith. GM's Vault sadrži critical wound deckove, insanity karte, set kockica itd. Prodajna cijena Guidea bit će oko 40 američkih dolara, a Vaulta oko 30.

wfrp_creature_guide_150.jpgI na kraju, tu su Creatures Guide i Creature Vault. Prvi na stotinjak stranica donosi obilje detaljno opisanih monstera, divljih životinja i ostalih protivnika za WFRP. Potonji naravno sadrži karte sa statistikama, monster standupove, Monster Party sheetove itd. Prodajna cijena Creatures Guidea bit će oko 30 američkih dolara, a Creature Vaulta oko 40.


Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona