Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

RuneQuest II

Autor: Exxar

runequest2.jpgMongoose Publishing u prodaju su pustili novu ediciju kultne roleplaying igre Runequest, nazvanu Runequest II iako se zapravo radi o petoj verziji igre (možda zato što su već 2006. izdali moderniziranu verziju originala). Uz core rulebook (čija je prodajna cijena oko 40 američkih dolara) već je izdan i jedan setting book, Lankhmar Unleashed, a uskoro će slijediti i Glorantha the Second Age te Arms & Equipment i Monster Coliseum sourcebookovi.

Nova edicija donosi cjelokupni sadržaj originalne igre, ali značajno revidiran i restrukturiran tamo gdje je bilo potrebno. Sustav kreacije likova je bolje usklađen i sa većim fokusom na pozadinsku priču likova. Iako su stari koncepti zadržani sustav borbe je drastično izmijenjen - borba je pojednostavljena i više ne ovisi o tablicama. Magija je također redefinirana te su četiri sustava za različite vrste magije izmijenjeni u manjoj ili većoj mjeri. Redizajniran je i sustav kultova (od velike važnosti u originalnom settingu, Gloranthi) te je njihov značaj proširen.

Osnovni setting za RuneQuest II je i dalje Glorantha, iako ovaj puta u ranijem vremenskom periodu nego je to bio slučaj u ranijim verzijama (Second Age). Podržani su i drugi settinzi, poput Elric of Melnibone, Lankhmar, Hawkmoon i ostali.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona