HP wizards uniteSredine doslovno nema kad se spomene Harry Potter. Ako spadate u kategoriju obožavatelja sigurni smo da će Vas zainteresirati vijest, ali i mogućnost predbilježbe na igru koju mnogi u svijetu s nestrpljenjem očekuju.

kruna ponoci 2D

Drugi nastavak svjetski poznate tetralogije "Prijestolje od stakla" je objavljen u hrvatskom prijevodu. Pod nasovom "Kruna ponoći" Celaena Sardothien nastavlja obavljati svoju dužnost kao kraljev ubojica, ali na svoj način.

got vii  HBO je nakon dugo očekivanja najavio datum premijere i prikazivanja nove sezone serijala pod nazivom Igra prijestolja VII.

uskoci 250

Nakon što se popularna kartaška start-up igra rasprodala u Hrvatskoj i dugo vremena je nije bilo u prodaji od sada ju možete naručiti preko nas.

Njezina maloprodajna cijena je 80,00kn, ali za sve koji se jave na naš mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i naruče sa svojim podacima (ime i prezime, adresa i kontakt telefon) dobit će popust od 20%. Dostava je 20kn.

Nažalost hrvatska verzije igre više ne postoji, a u prodaji je samo engleska i njemačka verzija igre. Pravila su u svakoj igri na sva tri jezika (hr, en, de), a samo karte su na engleskom ili njemačkoj jeziku.

Uskoci i dalje nisu u slobodnoj prodaji stoga ne vjerujemo da ćete ih naći u trgovinama i ovo je jedinstvena prilika da se dokopate svojeg primjerka ove igre.

Više o igri možete pročitati u našoj recenziji: Uskoci - kartaška igra o hrvatskim gusarima

IMG 3048Već smo tradicionalno na 36. Danima znanstvene fantastike uživali u predavanjima, radionicama, kvizovima i filmskim projekcijama uz cosplayere i odličnu organizaciju. No, moramo istaknuti najzabavniji dio SFerakona - naime, po prvi put na zagrebačkoj konvenciji uživali smo u predstavi u pet činova Dr.Horrible koji se odvijao kroz cjelodnevni subotnji program i dobio pozitivnu reakciju većine posjetitelja. Isto tako smo uživali i u predavanjima počasnih gostiju Chrisa Becketta i Nikolasa Lloyda. No, da se vratimo na početak...

James George Frazer: Zlatna grana

Autor: Veles

zlatna_granaPredstavljamo vam zanimljivu knjigu "Zlatna grana", autora Jamesa Georgea Frazera u izdanju nakladničke kuće "Jesenski i Turk".

Opširnije...

Charles Squire: Mitologija Kelta

Autor: Nea

Mitologija_KeltaOvaj put vam predstavljamo odličnu knjigu autora Charlesa Squirea "Mitologija Kelta" u nakladi izdavačke kuće CID-NOVA.

Opširnije...

Samael

Autor: abbigail

samaelTko je zapravo bio Samael i kakve je probleme je radio? Koje je značenje njegovog imena i što se priča u židovskoj predaji pročitajte u ovom odličnom članku.

Opširnije...

Azazel

Autor: abbigail

azazelPredstavljamo vam još jedan izvrstan članak iz naše serije legendi iz židovske predaje. Ovaj put riječ je o Azazelu - planini, sili, anđelu ili demonu, pročitajte i saznajte sami.

Opširnije...

Levijatan

Autor: abbigail

leviathanLevijatan, naziv kojim se u Bibliji i Talmudu nazivaju razna postojeća i nepostojeća morska stvorenja često je tema mnogih mitova i legendi. Više o njemu i njegovu porijeklu pročitajte u našem članku.

Opširnije...

Kanaanitska mitologija II

uvodPredstavljamo vam drugi, zadnji dio o kanaanitskoj mitologiji. Nakon što se u prvom dijelu pisalo o tome kako je ova mitologija postala majka demonologije te smo naveli njene glavne bogove, u ovom dijelu pročitajte tko su ostali bogovi i propitkivanja o religiji i moralnosti, monoteizmu i politeizmu.

Opširnije...

Kanaanitska mitologija I

uvodVećina ljudi kanaanitsku mitologiju vjerojatno poznaje kao majku demonologije. Istina, zbog predominacije kršćanstva koje je bazirano na judaizmu, imena najpoznatijih horor demona, od drevnih vremena, pa sve do danas, svoje korijene duguju bogovima Male Azije. Pročitajte više u tome u prvom od naša dva članka o kanaanitskoj mitologiji.

Opširnije...

Lilith

Autor: abbigail

Lilith-uvodŽena koja je odbila biti potčinjena muškarcu. Žena kojoj se pripisala krivnja za pojave koje nisu imale objašnjenja. Žena koja se utjelovila u svakoj privlačnoj ženi. Žena koja je kažnjena jer nije željela biti pokorena. Predstavljamo vam Lilith.

Opširnije...

Slavenska mitologija VI: Velika boginja

Autor: Veles

SM-5_uvodDragi čitatelji, donosimo vam šesti nastavak slavenske mitologije iz pera našeg suradnika Velesa (ne, nije on Onaj bog). Ovaj put saznajte tko je uzrok stalnih svađa i borbi između Velesa i Peruna, tko zamućuje vodu dok "nevino" prede pređu, tko je dobar ili zločest, prema potrebi. Tko zapravo pokreće svijet?

Opširnije...

Slavenska mitologija V: Višeglavost

Autor: Veles

SM-5_uvodU petom članku o slavenskoj mitologiji saznajte kakvu priču priča Zbručki idol, tko su Svantevit i Triglav, te kakve veze oni imaju s Perunom i Velesom. 

Opširnije...

Dibbuk

Autor: abbigail

najavaHrabri ste?! Onda se upoznajte s dibbukom ^^. Ako preživite, savjete o egzorcizmu slobodno potražite u još jednom odličnom članku iz serije članaka o legendama iz židovske predaje koje objavljujemo svakog drugog petka u mjesecu.

Opširnije...

Slavenska mitologija IV: Tumačenje mita

Autor: Veles

SM-5_uvodPerun i Veles ostaviše svoje tragove u kalendaru, domu i pravu... Kako im je to uspjelo, pročitajte u četvrtom članku iz serijala o slavenskoj mitologiji.

Opširnije...

Slavenska mitologija III: Olujni mit

Autor: Veles

SM-5_uvodI ovog ponedjeljka vodimo vas u svijet Peruna i Velesa. Pročitajte tko se igra s gromovima, a tko ima problema s pretjeranom dlakavošću. Saznajte sve o oluji i zvijerima i budite na oprezu! Bogovi sve vide i sve znaju...

Opširnije...

Slavenska mitologija II: Perun i Veles/Volos

Autor: Veles

SM-5_uvodDonosimo vam i drugi članak iz serije o slavenskoj mitologiji. Pročitajte kakvi su bogovi bili Perun i Veles te kakve veze s njima imaju toponimi i zašto su toliko važni. Što u cijeloj toj priči radi zmaj? I na kraju, saznajte čija majka crnu vunu prede ^^.

Opširnije...

Slavenska mitologija I: Svjetsko stablo

Autor: Veles

SM-5_uvodZadovoljstvo nam je predstaviti prvi iz serije članaka o slavenskoj mitologiji. Pročitajte na koji način i uz pomoć kojih izvora je došlo do rekonstruiranja pojedinih mitova te sastavljanja osnovne strukture praslavenskog panteona. I naravno, pri tome ne zaboravite uživati u otkrivanju svijeta slavenske mitologije.

Opširnije...

Golem

Autor: abbigail

golem_250

Dragi čitatelji, donosimo vam još jedan članak u rubrici Mitovi i legende. Članak o golemu i njegovom značenju za ljudski rod te razne verzije njegova postanka. Nadamo se da ćete uživati čitajući ga.

Opširnije...

Poljske legende

Autor: Ayllwyn

varszsirenTemelji poljskih legendi i mitova sežu u daleku prošlost. Na prijelazu iz 11. u 12. stoljeće, na dvoru Bołeslawa Krivoustog, nastalo je književno djelo anonimnog autora „Poljska kronika“ (Kronika Polski).

Opširnije...

Hefest - nabrijani kovač

Autor: Nea

1_hephaestus.jpgBog kovač, zaštitnik obrtnika, kipara, metalurga i vatre bio je pravi majstor svojeg zanata. Od Grka prozvan Hefest, od Rimljana Vulkan, no mi ćemo zanemariti tu činjenicu u priči o ovom, među bogovima omiljenom, bogu.

Opširnije...

Od svetog Nikole do Djeda Božićnjaka

Autor: Freya

st_nicholas_myra_500.jpgPriče otpočinju u raznolikim vremenima i na raznim stranama svijeta. Neke su nastajale stoljećima, neke i duže, a nekima je bilo dovoljno samo nekoliko desetljeća.

Opširnije...

Legenda o brionskim ljubavnicima

Autor: ns1

resized_brijuni117.jpg

Malo je poznata legenda o brionskim ljubavnicima za koju neki izvori kažu kako su pronađeni dokazi, dok ih drugi negiraju. Ali to je i čar legendi, što ostaju lebdjeti u zraku uvijek korak do stvarnosti.

Opširnije...

Iz kategorije

Slični članci

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona