Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Treći UBIQ u subotu na Interliberu

Autor: Belmorn

ubiq3.jpgTreći broj književnog časopisa za znanstvenu fantastiku UBIQ izlazi za ovogodišnji Interliber, gdje će ga u subotu 15. studenoga predstaviti Aleksandar Žiljak (jedan od dvojice glavnih urednika) i Boris Švel (član uredništva i urednik SFerina fanzina Parsek).

Sa čak 13 novela predstavljaju se vodeći suvremeni domaći pisci
znanstvene fantastike (Darko Macan, Tatjana Jambrišak, Zoran Vlahović, Dario Rukavina, Vesna Gorše, Zoran Krušvar), ali i nova imena (Sandra Obradović, Manuela Zlatar, Nada Mihaljević), pri čemu je niz novela hibridne naravi, nastao na rubu žanra pa i eksperimenta, odnosno pisan više kao "spekulativna fikcija" a manje kao tradicionalno shvaćena znanstvena fantastika. Uz to, ovaj broj donosi i "input" domaćeg fantasyja, dok se u teorijskome dijelu raspravlja o Zagorkinu SF romanu Crveni ocean te o sličnostima i razlikama vampirskog horora i špijunskog romana.

Sve brojeve UBIQ-a možete kupiti na Interliberu, u Superknjižari ili u knjižarama Profila.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona