Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Na gotovo tisuću stranica izdavač HarperVoyager tiskao je ovu povjesnicu koja sadrži zanimljivosti, ali i odgovore na pitanja koja su nekim čitateljima očito bila neophodna. Kažem očito jer bi večina, vjerujem, radije ove zime u rukama držala "Winds of Winter".

No, tko nas čitatelje diljem svijeta pita što bismo mi? Gospodin Martin sigurno ne...

Sve u svemu, zasigurno ćete uživati ako ste čekali odgovore na pitanja poput "Koje je porijeklo tri zmajevska jaja iz kojih su se izlegli Drogon, Viserioni i Rhaegal? Što se dogodilo u Valyriji i što se sve događalo u Dragonstoneu... Tko je zapravo bio Aegon i zašto je osmislio Željezno prijestolje... Koje sitnice su presudile do rasplamsavanja rata koji je napravio razdor u kući Targaryen..."

Obzirom na sadržaj, važno je napomenuti da knjiga nije ni novela niti roman, već "povijesni zapis" o osebujnoj Targaryan lozi.

Poseban naglasak svakako treba staviti i na više od osamdeset crno-bijelih ilustracija koje potpisuje Doug Wheatley.

U svakom slučaju nastavljamo s uživanjem u borbama, podmetanjima, zavjerama, požudi, ratovima, politici, incestima i inim stvarčicama u koje nas je uveo um George R.R.Martina.

Osobno dižem čašu za "Fire and Blood"!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona