warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Strašan grad i Predodređena

Autor: sabriel

 

strasan_gradIz Mozaik knjige dolazi novi roman za mlade Strašan grad Michaela Bornika, a deveti nastavak serijala Kuća Noći - Predodređena autorica P.C. i Kristin Cast objavljen je u Algoritmu.

 

Radnja Strašnog grada odvija se u Berlinu gdje upoznajemo glavne likove tinejdžere Matsa i Lucy koji preko praznika zarađuju džeparac radeći kao šetači pasa u hotelu Matsovih roditelja. No neke čudne spodobe se počinju okupljati u sobi broj 13 hotela, a uskoro će upoznati i vilenjaka koji će im pokazati koliko je Berlin zapravo opasan grad.

Ovo je tek prvi roman trilogije u kojem će njemački autor Bornik predstaviti nadnaravna bića: vampire, demone, vukodlake...

predodredena

 

 

Pred nama je i deveti nastavak teen fantasy serijala Kuća noći - Predodređena  u kojem će se glavna junakinja, vampirica Zoey Redbird i njezina skupina bliskih prijatelja suočiti s novim opasnostima. Zoey se vraća u Kuću noći u Tulsi, ali Nadsvećenica Neferet opasnija je nego ikad, a pred njima je misterij jedne smrti za koju vlasti okrivljuju narkomane.

Zoeyina najbolja prijateljica Stevie Rae uspijeva ostvariti vezu s Rephaimom kojem je božica vampira Nyx dala ljudsko obličje preko dana. No crveni vampir Dallas postaje prijetnja jer prelazi na "tamnu stranu"...

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona