Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Naslovi iz Znanja u ožujku

Autor: sabriel

zvijer-u-njemu

U ožujku možete pročitati tri nova fantasy i povijesna romana: Bratstvo crnog bodeža: Zvijer u njemu J.R. WardProsjak na vratima Thalasse Ali te Imperator: Smrt kraljeva Conna Igguldena.

 

Treća knjiga serijala Bratstvo crnog bodeža - Zvijer u njemu je pred nama iako bi prema američkom originalu Lover Eternal trebala biti druga po redu (prvi roman Dark Lover podijeljen je na dva romana u izdanju Znanja: Noćni lov i Kraljica tame). Ovaj roman bavi se Rageom, ratnikom iz bratstva na kojeg je bačeno prokletsvo zvijeri - kad je pod velikim pritiskom preobražava se u zmaja koji mu je istetoviran na leđima. Drugi roman se bavi borbom Ragea sa "zvijeri u njemu", a u toj borbi će mu pomoći ljudska žena Mary... Ako ste u dvojbi, pročitajte prvo poglavlje!

 

prosjak-pred-vratimaDrugi roman trilogije o viktorijanskoj Indiji zove se Prosjak pred vratima, a autorica Thalassa Ali vraća svoju glavnu junakinju Marianu u grad Lahore. Marina se mora odreći dječaka Sabura kojeg voli kao svoje vlastito dijete i razvrgnuti svoj brak sa Hassanom Ali Kanom dok oko nje bukte građanski i politički nemiri. Zadnji dio trilogije koji slijedi zove se Companions of Paradise, o kojem možete pročitati više na autoričinom web sajtu, a prije toga pročitajte isječak Prosjaka pred vratima.

 

imperator-smrt-kraljeva

 

 

 

Također drugi nastavak starorimskog povijesnog serijala Imperator: Smrt kraljeva, prati odrastanje Julija Cezara u mladog vojnika. Konkretno u ovom nastavku prati njegove vojne pustolovine u sjevernoj Africi kao i gušenje Spartakove pobune. Romani koji nas očekuju su: The Fields of Swords i The Gods of War. Pročitajte prvo poglavlje romana Smrt kraljeva te posjetite stranicu autora Conna Igguldena.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona