warhammerProizvođači igara Warhammer koristili su strategiju uvođenja novih edicija svakih nekoliko godina. Kao rezultat takve politike, njihove igre su opstale desetljećima. No prije nekoliko godina ukinuta je jedna od dvije najdugovječnije igre Warhammer Fantasy Battles, a nastavljen je razvoj Warhammera 40000.

avengers endgameSaga o Osvetnicima započela je s Iron Manom (2008) a završit će ju Avengers: Endgame (2019). Nakon dvadeset jednog filma u ukupnom trajanju od 38 sati, približava se vrijeme rastanka s nekima od omiljenih junaka.

godzilla2Prošle su već su četiri godine od kada je Ken Watabane, u prethodnom filmu, izgovorio glasovitu rečenicu: "Let them fight". Tada se naslovno čudovište borilo protiv malo poznatog MUTO-a. Ovoga puta će kralj svih čudovišta morati izaći na kraj, ne s jednim, nego s tri čudovišna bića: Rodanom, Mothrom i Kingom Ghidorahom. Kako ta bića izgledaju možete pogledati u novome traileru za film Godzilla: King of the Monsters.

marvels daredevilMali šok je odjeknuo internetom kad je Netflix izjavio kako neće biti 4. sezone "Daredevila". "Marvelov Daredevil se neće vratiti u 4. sezoni na Netflixu" - izjavio je Netflix za CNN. Slijepog odvjetnika iz Hell's Kitchen možda nastavimo gledati negdje drugdje... nadamo se.

grrmartin 300yearsPomahnitalo krenuh 14. listopada na Martinov blog na kojem je objavio vijest o datumu izlaska novog štiva iz serijala "A Song of Ice and Fire". Povratak u Westeros omogućio nam je već danas, pustivši u prodaju prvu od dvije knjige "Fire and Blood: 300 Years Before A Game of Thrones (A Targaryen History)".

Naslovi iz Znanja u ožujku

Autor: sabriel

zvijer-u-njemu

U ožujku možete pročitati tri nova fantasy i povijesna romana: Bratstvo crnog bodeža: Zvijer u njemu J.R. WardProsjak na vratima Thalasse Ali te Imperator: Smrt kraljeva Conna Igguldena.

 

Treća knjiga serijala Bratstvo crnog bodeža - Zvijer u njemu je pred nama iako bi prema američkom originalu Lover Eternal trebala biti druga po redu (prvi roman Dark Lover podijeljen je na dva romana u izdanju Znanja: Noćni lov i Kraljica tame). Ovaj roman bavi se Rageom, ratnikom iz bratstva na kojeg je bačeno prokletsvo zvijeri - kad je pod velikim pritiskom preobražava se u zmaja koji mu je istetoviran na leđima. Drugi roman se bavi borbom Ragea sa "zvijeri u njemu", a u toj borbi će mu pomoći ljudska žena Mary... Ako ste u dvojbi, pročitajte prvo poglavlje!

 

prosjak-pred-vratimaDrugi roman trilogije o viktorijanskoj Indiji zove se Prosjak pred vratima, a autorica Thalassa Ali vraća svoju glavnu junakinju Marianu u grad Lahore. Marina se mora odreći dječaka Sabura kojeg voli kao svoje vlastito dijete i razvrgnuti svoj brak sa Hassanom Ali Kanom dok oko nje bukte građanski i politički nemiri. Zadnji dio trilogije koji slijedi zove se Companions of Paradise, o kojem možete pročitati više na autoričinom web sajtu, a prije toga pročitajte isječak Prosjaka pred vratima.

 

imperator-smrt-kraljeva

 

 

 

Također drugi nastavak starorimskog povijesnog serijala Imperator: Smrt kraljeva, prati odrastanje Julija Cezara u mladog vojnika. Konkretno u ovom nastavku prati njegove vojne pustolovine u sjevernoj Africi kao i gušenje Spartakove pobune. Romani koji nas očekuju su: The Fields of Swords i The Gods of War. Pročitajte prvo poglavlje romana Smrt kraljeva te posjetite stranicu autora Conna Igguldena.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona