Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Prevodi se zbirka priča Charlesa Strossa

Autor: Belmorn

StrossCharles Stross, počasni gost Kontakta, na ovogodišnjoj će konvenciji moći predstaviti zbirku odabranih priča pod nazivom Colder than Hell.

Stross je svjestki priznati pisac, dobitnih prestižnih žanrovskih nagrada Hugo i Locus, a ovo će biti prva prilika da ga čitate na hrvastkom. Urednici i prevoditelji Milena Benini i Miroslav Fančović odlučili su umjesto postojećih Strossovih zbirki (Toast (and other Rusted Futures) ili Wireless) odabrati sljedeće priče i uvrstiti ih u Colder than Hell zbirku:

A Colder War, Missile Gap, Bit Rot, Lobsters, Palimpsest, A Snowball’s Chance (koja je u zbirku dodana na Strossov savjet) i Overtime, prethodno objavljena samo online.

Zbirku objavljuje Zagrebačka naklada i biti će dostupna krajem travnja, kada se održava europska konvencija Kontakt (26-29. 4. 2012.). Naslovnicu će napraviti priznati i nagrađivani Željko Pahek.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona