Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Kiša romana za kraj listopada!

vatrena-vrataKraj listopada, a Znanje u zadnjim tjednima "ispucalo" nama 4 zanimljiva naslova: povijesne romane Vatrena vrata, Crvena Kraljica i Madame Tussaud te SF roman Beskrajno putovanje

Steven Pressfield, objavio je 1998. godine Vatrena vrata, roman o slavnoj bitci kod Termopila (iste godine objavljen je i strip Franka Millera 300!). Termopili ili "vruća vrata" u doslovnom prijevodu, ostali su zapamćeni po najneravnopravnijoj borbi u povijesti, u kojoj je 300 Spartanaca branilo prolaz od nekoliko stotina tisuća Perzijanaca tijekom punih sedam dana. U Pressfieldovom romanu pripovjedač je rob Kseon, prisiljen ispripovjedati priču perzijskom kralju Kserksu o Spartancima koji su mu se oduprli i spremno pošli u smrt. Ovo je prvi Pressfieldov roman preveden na hrvatski, čije prvo poglavlje možete pročitati ovdje. Više o autoru na njegovoj službenoj stranici.

crvena-kraljicaCrvena kraljica je drugi roman u ciklusu "The Cousins' War" spisateljice Philippe Gregory. Nakon Bijele kraljice - Elizabeth Woodville, Crvena kraljica nam donosi priču o Lady Margaret Beaufort, majci Henrika VII. i ključnoj osobi u Ratu ruža. Margaret je udana u 7. godini života, potom je brak razvrgnut jer je njezin prvi suprug John de la Pole bio u prebliskom rodu s Margaret, ponovno udana za Tudora u 12. godini života, nakon čega ubrzo postaje udovica i majka s 14. godina. Izniman život u kojem je jedna žena nadživjela 4 svoja supruga i izborila pravo na prijestolje za svoga sina i time dokončala najveći rat za englesko prijestolje, okosnica je Gregorynog romana.
Nakon njega slijede već objavljeni The Lady of the Rivers, te najavljeni The White Princess i The Kingmaker's Daughters. Prvo poglavlje je dostupno ovdje, kao i link za službenu stranicu.

beskrajnoputSpomenimo i dva romana koje je Znanje objavilo u suradnji s novinskim izdavačima.

 Beskrajno putovanje Beth Revis, znanstveno-fantastični YA roman o svemirskom brodu Godspeed koji se kreće prema novom planetu, no pritom nastane kaos i pobuna u kojem vlast preuzima Veliki Starješina.

madame

 

 

 

 

Tu je i Madame Tussaud Michelle Moran, već dobro poznate po svojim povijesnim romanima Nefertiti, Heretička kraljica i Kleopatrina kći.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona