jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Nova slikovnica Zdenka Bašića

sjeverozap_vjetarSjeverozapadni vjetar, slikovnica Zdenka Bašića, koji se ovog puta uz ilustriranje prihvatio i pisanja, objavljena je u nakladničkoj kući Planetopija. Slikovnica je zbirka priča koje su autoru bake pričale o čudesnim bićima koja obitavaju na Medvednici i Samoborskom gorju.

Zdenko Bašić je mladi hrvatski umjetnik najpoznatiji po svojim animiranim filmovima (Guliver koji je osvojio glavnu nagradu na Danima hrvatskog filma) i ilustracijama (slikovnica Alisa u zemlji čudesa).

Planetopija najavljuje još jednu slikovnicu s njegovim ilustracijama - Pinokijeve pustolovine, nastalu po uzoru na priču o najpoznatijem drvenom lutku.

Svakako pročitajte intervju s Bašićem povodom izlaska njegove zbirke.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona