Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Goethe i distopija u Frakturi

metro2033Fraktura i nudi novo štivo za čitanje -  jednu distopiju - roman Metro 2033. i jedan povijesni roman, ovog puta o poznatom piscu - Zaljubljeni Goethe.

 

 

 

Godine 2002. Dmitry Glukhovsky započeo je pisanje romana Metro 2033., prvotno ga objavljujući na Internetu, da bi 2005. dobio i svoje papirno izdanje. Fraktura je nedavno objavila hrvatsko izdanje distopijskog romana koji je vrlo brzo steko čitatelje širom svijeta. 

Nakon nuklearne kataklizme svijet se seli u podzemlje, a ljudi obitavaju u tunelima i stanicama moskovskog Metroa. Glavni lik Artem dobiva zadatak da prijeđe put od vlastite stanice VDNG-a do središnjeg dijela Metroa, tzv. Polisa i pronađe riješenje za nesavladive napade mutanata.goethe Metro 2033. je poslužio i kao predložak za videoigru.

 

 

Zaljubljeni Goethe,  također iz Frakture, povijesni je roman Martina Walsera o 19-godišnjoj ljubavi Johana Wolfganga Geothea, koju je slavni pisac upoznao u Marienbadu u dobi od 73. godine. Ulrike von Levetzow, bila je posljednja Geotheova muza i njegova najveća ljubav. Ovo je četvrti roman slavnog njemačkog pisaca preveden na hrvatski jezik.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona