Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Malo fantasyja i malo povijesti u novim romanima Znanja

potragaNovi svjetski hitovi u izdanju Znanja unutar bibilioteke Knjiga dostupna svima su u prodaji! Ovog puta čitajte Potragu Lauren Kate, Princa na bijelom konju Jude Deveraux i Kleopatrinu kći Michelle Moran.

U Potrazi (Passion), trećem nastavaku serijala "Pali anđeo", Luce će pokušati istražiti svoje prošle živote kako bi ispravila sadašnjost i promjenila budućnost. Daniel će taj put proći s njom, ujedno i sve kušnje njihove ljubavi, kako bi je zaštitio od opasnosti onih koji joj navodno pomažu. Prvo poglavlje i link za službenu stranicu potražite ovdje.

 

 

 

princ-na-bijelom-konjuJude Deveraux, autorica zapanjujućeg broja romana (preko 60 njih, od kojih je 36 završilo na The New York Timesovoj listi najprodavanijih), nedavno je dobila svoj prvi hrvatski prijevod romana Princ na bijelom konju (A Knight in Shining Armor), napisanog davne 1989. 
Dougless Montgomery, utjelovljenje moderne američke žene, neovisna i jaka, biva ostavljena pred oltarom negdje u Engleskoj. Ležeći na podu i oplakujući svoju sudbinu, ukazuje joj se Nicholas Stafford, Earl od Thornwycka, koji je prema nadgrobnoj ploči umro 1564. U svojoj sadašnjosti, Nicholas je lažno optužen za izdaju, stoga on putuje 400 godina u budućnost kako bi razriješio misterij optužbe, pri čemu slučajno postaje princ na bijelom konju jednoj ženi u 20. stoljeću. O spisateljičinom opusu pročitajte više na njezinoj stanici, a za zagrijavanje ovdje je dostupno prvo poglavlje.

 

kleopatrina-kciMichelle Moran nastavlja svoju tradiciju romana o stvarnim i izmišljenim, poznatim i nepoznatim osobama iz egipatske povijesti, te u svom trećem romanu Kleopatrina kći (Cleopatra's Daughter) obrađuje priču o dvoje siročadi Kleopatre i Marka Antonija. Selena i Alexandar, nakon smrti roditelja bivaju predani Oktavijanovoj sestri na brigu i odgoj. U pozadini njihovog odrastanja je i priča o antičkom Rimu u vrijeme pobune robova.

Kao i uvijek, prvo poglavlje na usluzi upoznavana s knjigom. Za one koji se žele malo više upoznati sa prijašnjim hrvatskim prijevodima Moraninih romana, pročitajte recenziju romana Nefertiti i Heretička kraljica.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona