Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Vukodlaci, Stonehenge i srednjovjekovna Engleska

Autor: sabriel

sapat250Ovaj mjesec tri nova naslova iz Znanja mogu zadovoljiti različite ukuse: fantasy teen roman Šapat Maggie Stiefvater, triler s elementima misterije Tajna Stonehengea autora Sama Christera te povijesni roman Nasljeđe Boleynovih spisateljice Phillipe Gregory.

 

 

Roman Šapat nastavak je prvog dijela serijala "Vukovi iz Mercy Fallsa" - Drhtaj, američke slikarice Stiefvater koja se ostavila kista i pronašla sreću u peru. Njen serijal, kao i druge njene knjige, postao je izuzetno popularan zbog elemetata fantastike i velike romanse dvoje tinejdžera - vukodlaka sklonom poeziji i odgovorne odlikašice. U Šaptu će će u Mercy Falls doseliti novi čopor vukodlaka, koji će ugroziti sigurnost domicilnog čopora, ali i veze između Sama i Grace.

 


tajna_stone250

 

Tajna Stonehengea donosi sve što treba za interes čitatelja: tajno društvo koje štuje Stonehenge, mladi arheolog kojem otac ostavlja oproštajno pismo i nerazrješen misterij, kult ritualnog žrtvovanja i ostalu pogansku simboliku. Ovo je prvi roman Sama Christera i već se nalazi na vrhovima vodećih bestseller listi. Sam autor je poprilično samozatajan i na Internetu se ne može naći puno podataka, no u ovom intervjuu možete saznati više o knjizi i piscu. 

 

 

 

 

 

naslijede_boleyn250

 

 

Nasljeđe Boleynovih još je jedan od povijesnih romana u kojima autorica Gregory prati interesentanu povijest srednjovijekovnih kraljevskih obitelji. U ovom romanu isprepiliću se tri života mladih žena - Anne od Clevesa, Katherine Howard i Jane Boleyn -  na putu prema kraljevskoj kruni. Pri tom putu ne nedostaje intrigi, napetosti i krvi. Od iste autorice Znanje je objavilo vezane romane: Bijela kraljica, Druga sestra Boleyn i Kraljičina luda.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona