Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Drugi roman Ciklusa Rama

rama2_250Nakon Sastanka s Ramom, u nakladi Izvori preveden je drugi nastavak tetralogijeAthura C. Clarkea pod nazivom Rama II.

Bitno je reći kako se ponekad Sastanak s Ramom izdvaja od ostalih nastavaka zbog drugačijeg stila pisanja, stoga se slijedeća tri dijela - Rama II, The Garden of Rama i Rama Revealed -  smatraju zasebnom triologjom.

70 godina nakon dolaska prve svemirske letjelice u obliku valjka, izgrađene od nepoznate inteligencije koja ima tendenciju sve graditi u 3 primjerka, u Sunčev sustav dolijeće i drugi primjerak, a na znanstvenu ekspediciju kreće 12 astronauta. 

 Za razliku od prvog djela u kojem se Clarke pozabavio utopističkom budućnosti, u ovom nastavku se više okreće etičkim pitanjima kolonizacije svemira i nekim vrlo ljudskim problemima...

Rama II broji 510 stranica i dolazi u mekom uvezu.

O jednom od najvećih SF autora pročiatajte na njegovoj službenoj web stranici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona