Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Vještice i vampiri u Otkrivanju vještica

otkrivanje_vjestica250Otkrivanje vještica je prvi roman Deborah Harkness, koji je nastao kada se zapitala "Kad bi postojali vampiri, čime bi se bavili?" Roman za hrvatsko tržište donosii naklada Fraktura, a s obzirom da se radi o serijalu, u istoj nakladi vjerojatno možemo očekivati i nastavke...

Prije Otkrivanja vještica, Harkness je kao povjesničarka napisala dvije nefikcijske knjige o kabali, alkemiji, elizabetinskom Londonu i znanstvenoj revoluciji, što ju, ako ničim drugim, onda barem činjenično, čini potkovanom za pisanje fantastičnog romana.

U romanu Diana Bishop, profesorica na Yaleu, za potrebe vlastitog istraživanja slučajno u sveučilišnoj knjižnici otvara alkemičarski rukopis, ne sluteći da je time uzburkala fantastično podzemlje. Među demonima, vješticama i drugim nezemaljskim stvorenjima zainteresiranim za Dianino otkriće, pojavljuje se i vampir Matthew Clairmont, po zanimanju genetičar darvinist. Dok se svi pokušavaju dočepati rukopisa koji otkriva istinu o prošlosti  i  budućnosti, veza Diane i Matthewa prijeti stoljetnom uspostavljenom miru ljudi i fantastičnih bića.

Otkrivenje vještica je prvi nastavak triologije "Sve duše", o kojoj možete više čitati na web stranici spisateljice

Roman dolazi u mekom uvezu na 612 stranica, a preveo ga je Dražen Čulić.

Svakako pročitajte prvo poglavlje!

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona