Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ubiq donosi "Snove naše stvarnosti"

snovi_nase_stvar250Osmi broj Ubiq-a, časopisa za znanstvenu fantastiku je izašao 13. Svibnja na Sferakonu, a u njemu je tiskana publicistička knjiga Thomasa M. Discha Snovi naše stvarnosti: Kako je znanstvena fantastika osvojila svijet.

 

Thomas Disch inače poznat kao autor romana Logor koncentracije, Psi sa Tere, Odjek oko njegovih kostiju, 334, pisao je poeziju, prozu, libreta za opere, kazališne adaptacije, članke, kritičke tekstove, a od njegovog širokog opusa danas je u Hrvatskoj dostupno vrlo malo toga, i to uglavnom u već ostarjelom srpskom prijevodu.

Snovi naše stvarnosti je kritički osvrt na znanstvenu fantastiku Amerike u kojem „ Disch predočuje Ameriku lažaca, loših kičera poput Poea, ufologa i otetih od strane izvanzemaljaca, Ameriku vjernika novih religija poput scijentologije, proizišlih sa stranica SF knjiga, Ameriku patriota i militarista koji širenje u svemir vide kao novi Divlji zapad, Ameriku vidjelaca i proroka, putnika na drogama, medijskih fanatika, ali i običnih luđaka i masovnih ubojica inspiriranih SF knjigama, Ameriku rasnih i rodnih sukoba preobraćenih u metaforu Drugoga kao potisnute krivnje nacije zbog genocida nad Izvornim stanovništvom, i još mnogo, mnogo toga…“, kako kaže izdavač.

Za ovo djelo je nagrađen nagradom HUGO 1999. za nefikcijsku knjigu s područja znanstvene fantastike, a na hrvatski ga je preveo Aleksandar Žiljak.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona