Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Posthumno objavljen Sindrom vlasti

sindrom-vlasti250Sindrom vlasti posmrtno je objavljena zbirka znastveno-fantastičnih pričaRadovana Devlića, izdana u suradnji nakladnika Mentora i Ogranka Matice hrvatske Bizovac.

Radovan Devlić je počeo svoju karijeru 1969. kao animator u Zagreb filmu, da bi se od 1975. posvetio stripu kao prvoj ljubavi i u tom području ostao zapažen svojim radovima Machu Picchu, Huljice i Herman Gottesberg. Uz priznatu animatorsku i ilustratorsku karijeru, Devlić se bavio i pisanjem, a njegove novele "Hajka i "Zatvor" nagrađene su nagradom SFERA za najbolje priče Jugoslavije. Zbog prerane smrti mnoga su djela iz njegove plodne karijere ostala nedovršena, stoga je nekolicina njih morala biti objavljena kao takva, među njima i dvije pripovjetke u Zbirci "Sindrom vlasti".

Zbirka sadrži već navedene nagrađene pripovjetke "Hajka" i "Zatvor", već objavljivane "Sindrom vlasti" i "Glazbeni studio", nedovršene "Podzemno sklonište" i "Budalina pjesma", te nikada do sada tiskane priče "Žena" i "Himna Ustrojstva".

Uz ulomak iz predgovora Borisa Švela, više informacija o jedinom literarnom djelu jednog od velikana stripa pročitajte ovdje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona