Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Zov duha i Kraljičina luda

Autor: sabriel

zov_duhaOvaj mjesec iz naklade Znanje d.o.o dolazi po još jedan fantasy i povijesni roman: Zov duha iz serijala Vampirska akademija američke autorice Richelle Mead, te Kraljičina luda britanske povjesničarke i spisateljice Phillipe Gregory.

Nedugo nakon četvrtog romana objavljenog početkom veljače, u petoj knjizi Vampirske akademije nastavljaju se avanture najboljih prijateljica - vampirske princeze Lisse i Dhampirke Rose. Matura u Vampirskoj akademiji se bliži, što znači i oslobođenje od okova koje nameće. Rose nije uspjela ubiti svoju ljubav Dimitrija, no on je okusio njenu krv i sad je traži. Ovo je predzadnja knjiga serijala nakon koje još slijedi Last Sacrifice.

Posjetite službene stranice autorice, a svakako pročitajte prvo poglavlje Zova duha.

kralj_ludaPovijesni roman Kraljičina luda prati priču Hanne, djevojke židovskog podrijetla koja je pred španjolskom inkvizicijom s ocem pobjegla u Englesku. Radnja romana smještena je u sredinu 16. stoljeća, u doba vladavine Edwarda, mladog sina pokojnog Henrika VIII. Spletom okolnosti Hanna se nađe u ulozi svete lude i špijuna na engleskom dvoru, rastrgana između poslušnosti, vjere, magije i ljubavi prema grofu Robertu Dudleyju. 

U istoj biblioteci su objavljeni i drugi romani autorice Phillipe Gregory vezani za dinastiju Tudor: Bijela kraljicaDruga sestra Boleyn (ekranizirano 2008. pod nazivom The Other Boleyn Girl). 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona