jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

gotManje od tri mjeseca ostala su do početka prikazivanja posljednje sezone Igre prijestolja. Datum izlaska je nedjelja 14. travnja, a epizode će biti premijerno prikazivane uobičajenim tempom od jednog nastavka tjedno, što znači da se izlazak zadnje epizode kompletne serije očekuje 19. svibnja.

Pjesma Leda i Vatre izlazi u stripu!

Autor: sabriel

martin_stripPopularni serijal američkog pisca Georga R.R. Martina - Pjesma Leda i Vatre - u proljeće izlazi u stripu, objavljeno je na Pat's Fantasy Hotlistu.

Naime, Bantam Books, izdavačka kuća unutar Random House Publishinga, objavila je vijest o otkupu prava za strip i grafički (crtani) roman prema Pjesmi Leda i Vatre.

Serijal će ilustrirati Tommy Patterson, a scenarist će biti Daniel Abraham. Obojica autora su priznati u svom području, Abraham kao pisac destaka romana i kratkih priča, a već je adaptirao Martinov Grozničavi san, također za crtani roman. Patterson je radio na stripu Farascape for Boom!Studio, Grimm Fairy Tales za Zescope Entertainment, a između ostaloga radi kao grafički dizajner.

Zanimljivo je da Bantam Books planira strip (kao mjesečno izdanje) i crtani roman plasirati u gotovo isto vrijeme kad i HBO kreće sa TV serijom Igra prijestolja (naziv prvog romana Pjesme Leda i Vatre), što će samo dodatno pridonijeti euforiji oko Martnovog napoznatijeg serijala. Pjesma Leda i Vatre tako će kao knjiga, stolna igra, TV serija odnijeti pobjedu na još jednom umjetničkom frontu - sedmoj umjetnosti stripu. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona