Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

SF tribine u Booksi

Autor: sabriel

sftribinaZa sve ljubitelje SF-a i općenito fantastike, književni klub Booksa u suradnji s Aleksandrom Žiljakom - piscem i urednikom časopisa Ubiq, održat će niz tribina o znanstvenoj fantastici od početaka do danas.

 

Tribine će se najviše baviti povijesti SF-a u Hrvatskoj, koja seže još od vremena 1. Svjetskog rata. Razgovori će se voditi i o značaju koju su a hrvatski SF učinile spisaeljice, o aktivnostima ljubitelja SF-a, kao što su konvencije i fanzani, te o znastvenofantastičnim časopisima - od Siriusa do Ubiqa.

U cuklusu tribina neće se zaobići ni rasprava o srodnim žanrovima, kao što su fantasy i horor, a posebno će se razgovarati o popularnom vampirskom podžanru.

Na tribinama su na javljeni brojni gosti - pisci i spisateljice iz znastvenofantastičnog žanra, strip autori i urednici. Tribine su otvorene za sve zainteresirane građane.

Više o točnom programu tribina čitajte uskoro.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona