Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Furtingerove sabrane SF priče

Autor: sabriel

psihophorDruštvo za znanstvenu fantastiku - SFera, objavilo je zbirku Psihophor u kojoj su po prvi put sabrane sve SF kratke priče i novele pisca i stripocrtača Zvonimira Furtingera.

Zbirka je objavljena pod palicom Aleksandra Žiljaka, pisca i urednika znanstveno-fantastičnog časopisa Ubiq, koji i prenosi ovu vijest.

U Psihophoru su objavljene Furtingerove novele pisane u razdoblju između 1957.-1982. (Plavi vijesnik, Sirius, Psihophor, Crni vitez...), te kratki roman Vila na otoku.

 

"Furtingerovi su tekstovi nezaobilazni dio hrvatske znanstvene fantastike, čvrsto ugrađeni u njene temelje, istovremeno duhoviti odrazi nekih prošlih vremena i vizionarski pogledi u budućnost.", kažu na stranicama časopisa Ubiq.

Više o piscu pročitajte ovdje.

Sadržaj zbirke Psihophor (preuzeto sa Ubiq.nosf.hr):

 

Zvonimir Furtinger, pionir hrvatske znanstvene fantastike

Psihofor – tajanstveni pronalazak doktora Tadića

Zrcalo u svemiru

Vila na otoku (kratki roman)

Djed i unuk

Ukradeni satelit

Jednostavni lijek

Na straži

Eksperiment profesora Hulla

Gdje je Hans Buchbinder?

Poruka prijateljstva

Proces

Trebam tvoje tijelo

Psihophor

Crni vitez

Plemenito porijeklo

Prilozi za bibliografiju Zvonimira Furtingera

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona