Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Metamorfoze znanstvene fantastike

Autor: sabriel

metamorfozeMetamorfoze znanstvene fantastike, publicistička knjiga iz pera Darka Suvina, teoretičara književnosti i kulture, izdana je u nakladi Profil unutar biblioteke Velimir Visković bira za vas.

Ova knjiga rezultat je niza tekstova o znanstvenoj fantastici koje je autor objavljivao nakon svog odlaska u inozemstvo, što je i rezultiralo njihovim ukorčenjem 1979. u Metamorphoses of Science Fiction

Novina ove knjige je da odbacuje pogled na SF žanr kao marginalni žanr, a donosi zanimljive analize tog žanra i njegovih prestavnika sa pogleda teorije književnosti.

Darko Suvin rođen je 1930 godine u Zagrebu, a emigirao je u Kanadu 1968. godine, gdje postiže zavidan profesionalni uspjeh radeći na afirmaciji žanra znanstvene fantastike. Predlažemo da pročitate intervju sa autorom za kulturni list Zarez.

 

Metamorfoze znanstvene fantastike dolazu u mekom uvezu na 440 stranica. 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona