Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Nova knjiga o slavenskoj mitologiji

Autor: sabriel

dvori.jpgNebeski dvori i zemaljske vode nova je knjiga autorice Sanje Lovrenčić koja tematizira slavensku mitologiju, a objavljena je u nakladi Autorske kuće.

Priče su utemeljenje na suvremenim etnološkim spoznajama, no autorica ih je prepričala koristeći svoj osobni, poetski stil pisanja. Unutar autorskog teksta nalaze se i ulomci drevnih narodnih pjesama, a uz knjigu  dolazi i originalna stolna igra „Rusalka", koju je osmislio i dizajnirao Sven Nemet - ilustrator ovog izdanja.

U ovoj knjizi tvrdog uveza, na 36 stranica autorica je "stvorila viziju jednog nestalog svijeta, običaja i vjerovanja nekih davnih ljudi koji su gonili stoku, govorili nekim praslavenskim jezikom i nisu se služili pismom", navedeno je na službenim stranicama Autorske kuće.

Više o autorici pročitajte ovdje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona