Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Tajna Stare šume

Autor: sabriel

tajnastaresume.jpgU nakladi Algoritma dolazi i jedan od rijetkih prijevoda s talijanskog govornog područja, fantastični roman za djecu Tajna Stare šume autora Dine Buzzatija.
"Dragulj europske dječje književnosti", kako ga je okarakterizirao Algoritam, prevela je Ita Kovač, a ilustracijama ukrasio naš nagrađivani ilustrator Ivan Gregov.

Zanimljivo je da je roman napisan davne 1935. godine, ali progovara o stvarima koje su i danas vrlo aktualne.
Stil je jednostavan, tečan i inteligentan, te poziva na daljnje čitanje već nakon prve rečenice. Čitatelja očekuju svi elementi dobre fantastike: personificirane životinje i općenito priroda, duhovi, strava i napetost, ali sa dobrom poukom.

Radnja prati živote tri naraštaja ljudi koji žive u Staroj šumi: stari Antonio - skrbnik šume, njegov sin Sebastiano i njegov baštinik, 12-godišnji Benvenuto - siroče.


Prvo poglavlje, od ukupno 180 stranica romana, možete pronaći ovdje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona