Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Novi naslovi hrvatske fantastike

Autor: sabriel

torquata.jpgNakon predstavljanja romana za mlade Pegazari Ivane D. Horvatinčić na ovogodišnjem Interliberu, slijede i drugi naslovi naših fantasy/SF autora, objavio je NOSF.

Tu je već najavljena zbirka priča Cabron autorice Irene Rašete koja je sa već spomenutom kolegicom prije nekoliko mjeseci krenula u blog turneju. Kako saznajemo sa njenog bloga, 16 priča podijeljeno je u 4 teme: ljubav, virtualna stvarnost, težnja za boljim životom i latinoamerički štih. Zbirku je objavila SFera.

Sljedeći naslov Sjaj pripada nagrađivanoj Tatjani Jambrišak. Sjaj je zbirka poetsko-fantastičnih tekstova u nakladi Mentora. Zanimljivost je da je Jambrišak ujedno i urednica Cabrona i Pegazara.

Sjaju
se pridružuje zbirka kolege Darka Macana, 42 - Pročitaj i daj dalje, koja sabire SF tragedije i komedije.

Uz zbirke priča, Mentor je objavio i novi broj književnog časopisa za znanstvenu fantastiku Ubiq 5, koji donosi zanimljive članke i priče Darka Suvina, Tatjane Jukić, Milene Benini, Zorana Vlahovića i drugih.

Kao posljednji, izdvajamo roman hrvatske autorice Iris Cecilije de Corbavia, Torquata, nastao kao rezultat višegodišnjih obiteljskih pisama i povijesnih arhiva. Na 400 stranica nudi primamljivu kombinaciju vila, dvoraca i vitezova. Više o autorici saznajte ovdje.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Korisnička zona