Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Novi romani Jasne Horvat

Autor: sabriel

jasna_horvat.jpgImamo zadovoljstvo objaviti da će hrvatska autorica Jasni Horvat u studenom objaviti čak dva romana: Krijesnici, roman za djecu temom vezan za slavensku mitologiju te Bizarij, povijesni roman za odrasle o sudbinama likova raznih epoha vezanih za grad Osijek.

Krijesnici će biti objavljeni u nakladi Algoritma, u sklopu njihove biblioteke Arboretum electa. Glavni likovi romana su Slaven i Iris, najbolji prijatelji koji pronalaze razne pustolovine u koje spadaju čarolije, Zlomiri, Babe Roge, čarobnjaci, Avari, čarobne planine i šume, dvorci te Krijesnici, dobri duhovi. U romanu se nalaze mnoge narodne mudrosti i pouke koje kroz zanimljivost radnje na djecu djeluju didaktički. Na kraju romana nalaze se objašnjenja manje poznatih riječi i pojmova.

Kao i u njenom romanu Az, Bizarij je roman koji ima poseban odnos sa simbolikom brojeva, što proizlazi iz autoričine profesionalne vezanosti za znanost statistiku. U Bizariju je ta simbolika vezana za broj 3 i Horvat se pograla tim brojem u količini poglavlja, podjelom romana na 3 cjeline i sl. U romanu se pojavljuje niz poznatih i izmišljenih povijesnih likova: car Konstancije II., Isabella von Habsburg, Nikola Zrinski,  Sulejman Veličanstveni, Adela Dessaty itd. a svi imaju jednu poveznicu - grad Osijek, grad u kojem autorica živi i koji prigodno slavi 200. obljetnicu ustoličenja i proglašenja slobodnim kraljevskim gradom.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona