Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Zmajevi i Napoleon

Autor: sabriel

temeraire.jpgU nakladi Algoritma uskoro možemo očekivati hrvatsko izdanje prve knjige serijala Temeraire - Zmaj njegova veličanstva američke autorice Naomi Novik.

Ovaj roman je spoj fantastike i povijesti. Naime, radnja romana smještena je u doba Napoleonskih ratova, kada mladi britanski oficir Will Laurence zauzima francuski vojni brod te pronalazi zmajevsko jaje koje kineski car šalje Napoleonu. Iz jajeta se izlježe pravi pravcati zmaj, a jedini gospodar kojeg Temeraire priznaje jest Laurence.
Njihove pustolovine se nastavljaju u preostala 4 romana serijala: Throne of Jade, Black Powder War, Empire of Ivory i Victory of Eagles.

Uspjeh romana u svijetu, osim brojnih obožavatelja i broja prodanih primjeraka, pokazuje i činjenica da je Peter Jackson, režiser trilogije Gospodara prstenova, odlučio režirati film po romanu. Možda najbolji kompliment romanu dolazi iz njegovih usta: "Čitajući te knjige, pred očima su mi samo izranjale slike kako bih ih sam režirao. Ovo su prekrasno napisani romani, ne samo svježi, originalni i zanimljivi."

Više o serijalu i njegovoj autorici saznajte na njenoj službenoj web stranici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona