Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Ovogodišnji Booker ide Hilary Mantel

Autor: sabriel

wolf_hall.jpgHilary Mantel, engleska autorica romana s povijesnom tematikom, osvojila je ovogodišnji Man Booker Prize.


Roman Wolf Hall bavi se vladavinom Henryja VIII. i početkom političkog napredovanja Thomasa Cromwella, koji je središnji lik romana.


Autorica, bivša socijalna radnica i filmska kritičarka, je i prije Wolf Halla objavljivala nagrađivane romane: Eight Months on Ghazzah Street (1988), Fludd (1989), A Place of Greater Safety (1992), A Change of Climate (1994), An Experiment in Love (1995)... Trenutačno radi na nastavku Wolf Halla koji tematski obuhvaća zadnje godine Cromwellovog života i njegovu smrt, nazvan The Mirror & The Light.

Autorica je duhovito izjavila, kako prenosi Algoritam, da će novčani iznos nagrade od 50 tisuća funti potrošiti na "seks, droge i rock'n'roll".


O povijesti nagrade Booker možete pročitati na njihovoj službenoj stranici.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona