Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Blog turneja "Pegazara" i "Cabrona"

Autor: sabriel

cabron-blog-turneja3.jpgMlade SF i fantasy autorice Ivana D. Horvatinčić i Irena Rašeta pokrenule su zajedničku blog turneju u susret izdanjima njihovih novih knjiga: roman za djecu i mlade "Pegazari", te zbirka priča "Cabron".

Kako smo mogli pročitati na blogu Ivane D. Horvatinčić, njezin roman "Pegazari" trenutačno se nalazi u procesu prijeloma te je ilustriran, a radnja romana se "bavi pegazarima, jahačima krilatih konja u mitskoj zemlji Eponiji koji pokušavaju vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda - no, sve se temelji na pitanjima nasilja, opravdanosti osvete, te sasvim stvarnog bullyjinga."

Irena Rašeta u "Cabronu" je sakupila 16 priča koje je pisala u razdoblju od 7 godina (2001.-2008.), od kojih su samo 3 dosada neobjavljene. Ipak, većina je priča doživjela manju ili veću alternaciju pa prema riječima autorice možemo očekivati puno novog.

Što je blog turneja i kako se u nju i vi možete uključiti?
"Jednostavno rečeno: promotivna književna turneja koja se odvija na blogu. Odnosno, više blogova, jer u njoj osim autora sudjeluju i drugi blogeri koji se odazovu autorovom pozivu. Vani je to poznata praksa, a koliko znamo, kod nas će ovo biti prva ikada održana blog turneja."

Stoga pozdravljamo sve blogere da se odazovu i podrže mlade hrvatske fantasy i SF književnice.

O predstavljanju "Pegazara" i "Carbona" na ovogodišnjem Rikonu možete, ako do sada niste, pročitati u našem izvještaju.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona