Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Vampyrski serijal "Kuća Noći"

Autor: sabriel

marked.jpgU jeku "vampirske" literature, Algoritam donosi nešto drugačije - vampyre u serijalu knjiga "Kuća noći" američke autorice P.C. Cast i njene kćeri Kristin. Nova tinejdžerska fantasy-romantična poslastica i prvi dio serijala je Obilježena, a u prodaji će biti od 1. kolovoza. Također, svakog prvog u mjesecu planira se izlaženje novog nastavka, tako da 2. dio "Kuće Noći"  Izdana u knjižare dolazi 1. rujna, treći Izabrana 1. listopada, Neukroćena 1. studenog, a zadnjeg mjeseca u ovoj godini Lovljena.


Glavni lik serijala je 16-godišnja Zoey Redbird, koja u Oklahomi živi s majkom i očuhom s kojim nije previše zadovoljna. Zoey je posebna zato što ju je obilježila polumjesecom safirne boje vampyrska božica noći Nyx, i time je izdvojena i od običnih ljudi i od vampyra posebnim moćima ujedinjenja 4 prirodna elementa. Glavnina radnje se dodađa u školi za vampyre, koja je postoji da bi se vampyir uspješno preobrazio. Romani ujedinjuju romansu, srednjoškolske intrige te horor, a odišu alternativnoću i  elementima matrijarhata. Važno je istaknuti da riječ vampyri nije tipfeler, već da je to posebna vrsta, koja nekim karakteristikama sliči "tradicionalnim" vampirima.


P.C. Cast je srednjoškolska profesorica, a inspiraciju za roman je pronašla u svojem radu s učenicima.  U autentičnom prikazu srednjoškolskog života i jezika joj je pomogla kći Kristin, sada studentica komunikacije. Prvi dio serijala "Kuća Noći" je prvi puta izašao 2007. godine, dosada su njeni romani brojnim nagradama, a prema New York Timesu je proglašena najprodavanijim autorom.  

 

Više o serijalu možete pronaći na službenim stranicama na ovom linku .

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona