Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

"Djevojčica od leda i druge bajke" osvojila književnu nagradu EU

Autor: sabriel

djevojcica_od_leda1.jpgDjelo "Djevojčica od leda i druge bajke" mlade hrvatske autorice Mile Pavičević je između 12 nagrađenih u kategoriji mladih talenata za Nagradu EU za suvremenu književnost. Time ne samo da je najmlađa osoba koja je osvojila nagradu, nego i jedina osoba koja dolazi iz zemlje koja nije članica EU.
Nagrade će biti uručene na svečanoj dodjeli u Bruxellesu 28. rujna 2009, javlja culturnet.hr.

Dvadesetjednogodšnja Dubrovčanka Mila Pavičević studentica je komparativne književnosti i grčkog jezika u Zagrebu, a njena knjiga "Djevojčica od leda i druge bajke" izašla je 2006. godine u Nakladi Bošković iz Splita.

Na 36 stranica spisateljica donosi bajku o Zemlji Šećerne Vune, u čijim kućicama obitavaju dobroćudni patuljci. Glavni lik priče je patuljak Hans, osamljeni čudak kojeg nitko ne voli.

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona