Nastavak koji se čekao deset godina dobio je prvu najavu. U drugom dijelu hita iz 2009.-te očekujte posjet Bijeloj zombielandkući, Božić u zemlji zombija i monster truck.

jumanjiTreći film o Jumanjiju vodi nas kroz pustinju i prašumu. Kao da to nije dovoljno zahtjevno, grupi tinejdžera će u rješavanju igre pomoći ili odmoći njihovi djedovi.

xmenPrije izlaska filma vrijeme je da ukažemo na detalje koje je korisno znati prije nego feniks sleti u kina petog lipnja.

aladinU hrvatska kina danas stiže Aladdin, sljedeći u nizu Disneyevih hitova koji u novome ruhu obrađuje već ispričanu priču. Film će biti dostupan u dvije verzije, u originalu i sa hrvatskom sinkronizacijom.

goodomensNakon Američkih bogova, bliži se izlazak još jedne serije temeljene na romanu engleskog pisca. Djelo optimističnog naziva Good Omens izlazi krajem svibnja

Joe Hill: Kutija u obliku srca

kutija_u_obliku_srcaGlavni lik romana Kutija u obliku srca je Judas Coyne, ex-zvijezda death-metala naviknuta na život kakav se pripisuje tom statusu – uživanje, mene-se-ostatak-svijeta-ne-tiče i groupie djevojke. Okruženje krcato naoko bizarnim stvarima vezanim uz image. Ali...priča se mijenja. Omaškom kupnje duha nekadašnjeg majstora hipnoze željnog osvete, počinje borba za život pod utjecajem sugestija i preplitanjem s „onim“ svijetom. Ima li happy ending-a?

U svim peripetijama prati ga Georgia alias Morphine alias Marybeth Kimball – sadašnja djevojka, bivša striptizeta, darkerica, crna ovca obitelji. Svojim iskustvom u spiritizmu pomaže Judasu da se poveže s bivšom djevojkom, pokojnom Annom May McDermott, uzrokom osvete duha Craddocka Jamesa McDermotta, svog očuha.

Craddock James McDermott bio je fanatični zlostavljač, hipnotizer, spiritualist. Njegov duh bori se za zataškavanje počinjenih zločina u obitelji kao što je to radio i za života.

 Jude se nađe na rubu neugodne spoznaje da je postao malo odveć voljan, uzeti što mu se nudi, a da se ne zapita o mogućim posljedicama.

Sablasti nam uvijek na poslijetku osvanu na kućnom pragu i nema te brave koja ih može zadržati. Jednostavno će proći kroz vrata.

Roman nam postavlja brojna pitanja: Koliko nas obilježavaju duhovi prošlosti od kojih bježimo? Koliko je magije, i sveg onog što ide uz pojam nadnaravnog vezano, uz naše živote? Hoćemo li znakove prepoznati, kako ćemo ih shvatiti, što činiti? Koliko smo jaki i tko je tu da nam pomogne...? Sve su to pitanja koja leže ispod napisanih riječi ovog romana.

Što se tiče autora, jabuka ne pada daleko od stabla – Joe Hill (Joseph Hillstrom King), sin je još slavnijeg oca Stephena Kinga, poznatog po horor, dark fantasy i SF kratkim pričama, novelama i stripovima za koje je višestruko nagrađivan.

Joe Hill veliko je osvježenje u Najbiblioteci Algoritma u prijevodu Božice Jakovlev. Dobro osmišljeni likovi i dijalozi koji s dozom humora i sarkazma lako prate napetu, krvavu radnju romana. Okultno, fanatizam i poremećenost uma uklopljeni u sadržaj daju do znanja da je pisac napravio izvrsnu domaću zadaću bez obzira na prenaprasni happy end, što nam potvrđuju i dvije prestižne nagrade za ovaj debitantski roman – Bram Stoker i Locus.

Njegov drugi roman Horns izdan je 2010. godine. Također horor, ovaj put s elementima "gothic"-dark fantasyja. 

Uživajte.

 

Naslov knjige: Kutija u obliku srca
Autor: Joe Hill
Godina izdanja: 2008.
Nakladnik: Algoritam
Format: 
Uvez: meki
Broj stranica: 265 str.
Prevoditelj: Božica Jakovlev
Jezik originala: engleski

 

Goblinov gebis

Galerija

Kliknite na strip za čitanje! Ako želite pogledati starije brojeve posjetite arhivu.

Povezivanje

Primaj obavijesti o novostima na Fantasy Hrvatska putem e-maila!

 
Pratite nas putem RSS-a! Facebook stranica Pratite nas na Twitteru!

Prijatelji

Korisnička zona